Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ambasada României în Regatul Spaniei, anunț pentru conaționali: Nu trebuie să rămânem indiferenţi faţă de această problemă
WhatsApp
Ambasada României în Regatul Spaniei se alătură şi în acest an demersurilor autorităţilor române şi spaniole de susţinere a campaniei internaţionale pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor care marchează seria celor 16 zile de activism începând din 25 noiembrie şi până la 10 decembrie.
Ambasada României în Regatul Spaniei, anunț pentru conaționali Nu trebuie să rămânem indiferenţi faţă de această problemă

"Informaţiile şi datele statistice din ultima perioadă puse la dispoziţie de autorităţile competente din România şi Spania arată faptul că vulnerabilitatea femeilor din toate mediile s-a accentuat îndeosebi în condiţiile generate de pandemia COVID-19, multe dintre femei fiind victime ale violenţei domestice. Nu trebuie să rămânem indiferenţi faţă de această problemă, trebuie să fim responsabili, să prevenim orice act de violenţă bazată pe gen, pentru o societate egală, civilizată şi mai unită", au transmis reprezentanții Ambasadei României în Regatul Spaniei .

Ca în fiecare an, Ambasada României în Regatul Spaniei se implică activ în demersurile desfăşurate pe plan local pentru prevenirea şi combaterea violenţei de gen prin susţinerea unui calendar de activităţi dedicate.

La 25 noiembrie 2021, Ambasada României în Regatul Spaniei va inaugura o expoziţie virtuală care urmăreşte sensibilizarea, prevenirea şi informarea femeilor care se află în situaţii de violenţă şi de multe ori nu ştiu unde să apeleze pentru a cere sprijin. Detalii referitoare la această expoziţie vor fi postate în data de 25 noiembrie 2021, pe pagina de Facebook a misiunii diplomatice.

 

Seminar pentru formarea funcţionarilor consulari


La iniţiativa ambasadei, în data de 26 noiembrie 2021, Unitatea de acordare sprijin familiilor şi femeilor din cadrul Poliţiei Naţionale spaniole, unitatea specializată în violenţa de gen, va susţine la sediul Secţiei Consulare a Ambasadei României în Regatul Spaniei un seminar pentru formarea funcţionarilor consulari astfel încât aceştia să poată identifica posibilele victime ale violentei de gen, să acorde sprijin şi asistenţa de specialitate în astfel de cazuri. Evenimentul este organizat cu sprijinul Biroului ataşatului pentru afaceri interne din cadrul misiunii diplomatice.

La data de 8 decembrie 2021, Ambasadorul României în Regatul Spaniei, Gabriela Dancău, va participa alături de Secretarul de stat din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi si reprezentantele asociaţiilor Associazione Donne Romene in Italia (ADRI) şi Asociaţia Romanian Women's Lobby (ROWL) la conferinţa internaţională "Violenţa domestică - fenomen transnaţional. Să acţionăm împreună, fără bariere!".

Prin intermediul acestor evenimente, Ambasada României în Regatul Spaniei îşi reafirmă angajamentul pentru susţinerea eforturilor de promovare şi protejare a drepturilor femeilor, precum şi de continuare a luptei de eradicare a oricărei forme de violenţă împotriva femeilor şi fetelor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel