Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ambasada României în Italia, anunț pentru românii care studiază în universitățile din Peninsulă: Termenul limită - 16 mai
WhatsApp
Ambasadorul României în Italia, Gabriela Dancău, invită toți studenții români, care studiază în universitățile din Italia la o reuniune la sediul misiunii diplomatice, în format hibrid (prezență fizică și posibilitate de conectare online).
Ambasada României în Italia, anunț pentru românii care studiază în universitățile din Peninsulă Termenul limită - 16 mai.

Tema reuniunii vizează oportunitățile de carieră în Ministerul Afacerilor Externe. Evenimentul va avea loc, marți, 17 mai 2022, de la ora 19.00.

Invitatul special al evenimentului este directorul general al Direcției Generale Resurse Umane din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Mădălina Morariu, care va fi alături de studenții români prin videoconferință.

Mădălina Morariu va vorbi studenților români despre oportunitățile de carieră în cadrul ministerului și etapele procesului de recrutare, dar și despre reformele întreprinse în domeniul resurselor umane.

Reuniunea urmărește facilitarea accesului tinerilor români la informațiile privind recrutarea în Corpul Diplomatic și Consular al României, inclusiv în contextul aniversării, anul acesta, a 160 de ani de diplomație română.

Studenții care doresc să ia parte la reuniune sunt rugați să confirme participarea la adresa de e-mail [email protected] până la data de 16 mai 2022, cu precizarea numelui și a universității la care studiază în Italia. Cei care nu pot fi prezenți la sediul ambasadei, vor avea posibilitatea de a participa prin videoconferință.

 

Ziua porților deschise pentru eliberarea pașapoartelor la Roma

 

Ambasada României în Italia anunță conaționali că va organiza Ziua porților deschise pentru eliberarea pașapoartelor la Roma. 

"Venim în sprijinul comunității de români din zona de competență și facilităm accesul cetățenilor la pașapoartele pe care le-au solicitat deja la consulat!", au transmis reprezentanții Ambasadei României în Italia.

Astfel, sâmbătă, 14 mai 2022, în intervalul orar 10.00-12.00, oficiul consular de la Roma organizează "Ziua porților deschise pentru eliberarea pașapoartelor".

Acțiunea are un caracter excepțional, nu presupune programare prealabilă și vizează doar eliberarea pașapoartelor disponibile la consulat.

"Pentru a verifica dacă pașaportul dumneavoastră a fost livrat de către autoritățile române competente la oficiul consular Roma, este necesar să accesați pagina de internet a misiunii diplomatice la următorul link: https://roma.mae.ro/cauta-pasaport", mai spun reprezentanții Ambasadei României în Italia.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel