Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ambasada României în Italia, avertisment pentru cetăţeni: Nu apelaţi la aceşti "consultanţi". Nu sunt colaboratorii noştri
WhatsApp
Ambasada României în Italia le reaminteşte cetăţenilor din peninsulă  despre programările online pentru serviciile consulare şi lansează un avertisment cu privire la firme sau persoane ce se pretind consultanţi sau colaboratori ai oficiilor consulare.
Ambasada Romaniei in Italia (sursa foto: Facebook)

„Vă reamintim că programările pentru serviciile consulare se obțin exclusiv prin intermediul aplicației informatice creată de Ministerul Afacerilor Externe: www.econsulat.ro. În cazul în care întâmpinați probleme în efectuarea programării, vă rugăm să consultați pagina

https://www.informatiiconsulare.ro/mae/ro-ro/intrebarifrecvente

sau ghidurile publicate pe pagina noastră de internet: https://roma.mae.ro/node/479.

FOARTE IMPORTANT - Oficiile consulare nu percep taxe pentru programări sau pentru prestarea de servicii consulare, cu excepția celor prevăzute de lege: contravaloarea blanchetei pașaport simplu electronic - 59 euro, pașaport simplu temporar - 20 euro, 3 euro - pentru servicii (ex: procuri) cu incidență notarială.

Vă recomandăm să nu apelați la serviciile unor persoane sau societăți de consultanță care pretind a fi colaboratori ai Secției Consulare a Ambasadei sau ai oficiilor consulare din Italia. Oficiile consulare nu colaborează cu astfel de entități.

Apelând la un intermediar, vă expuneți inclusiv la riscul sustragerii de date personale și nu veți avea posibilitatea să efectuați modificări asupra cererii dumneavoastră, să vă reprogramați sau să adăugați documente la cerere.

În actualul context al pandemiei, la fel ca în cazul tuturor instituțiilor care activează pe teritoriul Italiei, oficiile consulare ale României au luat măsuri pentru furnizarea de servicii consulare în condiții de siguranță și predictibilitate, aspect care a dus și la o ajustare a numărului de locuri disponibile pentru programări într-un interval de aproximativ 30 de zile. Vă recomandăm să verificați periodic disponibilitatea unor noi locuri și să efectuați programarea la oficiile consulare pe www.econsulat.ro în mod individual.

Ministerul Afacerilor Externe, Ambasada și oficiile consulare depun eforturi constante pentru îmbunătățirea serviciilor consulare. Una dintre prioritățile MAE este reforma acestor servicii, pentru a eficientiza activitatea consulară și a facilita accesul cetățenilor români la serviciile consulare. În acest context, sunt prevăzute inclusiv modernizarea și eficientizarea serviciilor de call-center și a portalului www.econsulat.ro.

Informații suplimentare referitoare la prestarea serviciilor consulare sunt disponibile aici:

-  https://roma.mae.ro/node/485

-  https://www.econsulat.ro/Home/CumFunctioneazaSistemul

-  http://www.mae.ro/taxonomy/term/451/1”, se arată pe pagina Ambasadei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel