Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Alexei Navalnîi, condamnat la închisoare. Protestatarii au ieșit în stradă și scandează „Rusia fără Putin!” (VIDEO)
WhatsApp
Alexei Navalnîi a fost condamnat de instanța rusă la doi ani și opt luni de închisoare, marți, în urma unei audieri haotice în care opozantul rus a ridiculizat argumentele acuzării și l-a numit pe liderul de la Kremlin „Putin otrăvitorul” și „un mic pungaș ascuns într-un buncăr”.

The Moscow Times scrie că trei stații de metrou din centrul Moscovei au fost închise forțat pentru a opri protestele anunțate în apropiere de Kremlin. Un număr mare de polițiști a fost, de asemenea, desfășurat în mai multe zone ale orașului. Forțele de ordine au arestat deja mai mulți protestatari, iar jurnaliștii care se adunaseră în fața Kremlinului au fost escortați în afara zonei. 

 

În ciuda încercărilor autorităților de a îi opri, rușii ies în stradă în număr mare în Moscova și strigă „Rusia fără Putin!” și „Putin este un hoț!”.

 

 

Occidentul cere eliberarea imediată a lui Navalnîi

 

Guvernele occidentale au reacționat la decizia de condamnare a lui Alexei Navalnîi – secretarul de stat american Antony Blinken a cerut eliberarea imediată a opozantului rus: „Statele Unite sunt profund îngrijorate de acțiunile Rusiei în ce îl privește pe Alexei Navalnîi. Reiterăm solicitarea de a îl elibera imediat și necondiționat și pe el dar și pe toți cei arestați pentru că și-au exercitat drepturile”.

Ministrul de Externe britanic a transmis pe Twitter că „decizia ticăloasă arată că Rusia eșuează în a își respecta cele mai de bază angajamente ale unui membru responsabil al comunității internaționale”.

Șeful diplomației germane a declarat, de asemenea, că verdictul reprezintă „o lovitură dată libertăților fundamentale și statului de drept” și a cerut din nou ca Navalnîi să fie eliberat imediat.

„Verdictul nu are nicio credibilitate și este împotriva obligațiilor internaționale privind drepturile omului pe care Rusia și le-a asumat”, a transmis Consiliul Europei.

Rusia transmite că solicitările țărilor occidentale pentru eliberarea lui Navalnîi sunt „rupte de realitate”, informează Digi24.

 

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel