Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Alertă roșie de ninsoare în Austria. Țara, scufundată în zăpadă. Valul de frig extrem vine spre estul Europei
WhatsApp
Debut masiv de iarnă în Austria! Căderi mari de zăpadă sunt în toată țara și astfel a fost declarat cel mai înalt nivel de avertizare meteo.

Un val de frig s-a mutat, ieri, din Italia prin Ungaria spre Polonia, iar un front dinspre vest se deplasează încet spre est. În mari părți ale Austriei, condițiile meteorologice sunt, în consecință, de iarnă! Astăzi se observă un maxim intermediar, dar următorul sistem de front apare deja în vest în a doua jumătate a zilei. Aceasta înseamnă că sâmbăta va fi din nou iarnă, cu zăpadă proaspătă de-a lungul Alpilor de Nord.

Din cauza ninsorilor abundente, Centrul Austriac de Vreme Severă a anunțat cel mai înalt nivel de avertizare meteo - sunt afectate statele federale Vorarlberg, Tirol și Carintia. În restul statelor federale există nivelul roșu de avertizare meteo.

Nivelul roșu de avertizare pentru zăpadă a fost anunțat și la Viena. În capitala federală, zăpadă abundentă cade încă de ieri seară.

 

Austria, scufundată în zăpadă

 

Astăzi, soarele va străluci din când în când, mai ales în partea de nord și est. În bazinul sudic este pe alocuri ceață sau ceață înaltă, iar în vest deja se adună norii de dimineața. În cursul după-amiezii, începe treptat să ningă în Vorarlberg. Seara zăpada se extinde până la Salzburg.

Sâmbătă va fi vreme de iarna în sud și est, precum și în sudul extrem. De-a lungul Alpilor nordici și în nord, în schimb, sunt câteva averse de zăpadă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel