Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Alertă meteo de vreme rea la Roma. Furtună deasupra capitalei: cât va dura și unde vor fi cele mai mari probleme
WhatsApp
Se anunță furtună și ploaie în Roma în weekend. Ploi abundente au căzut în această după-amiază în toată capitala. Cu toate acestea, perturbarea s-ar putea agrava, după cum indică ultimele prognoze.
Alertă meteo de vreme rea la Roma. Furtună deasupra capitalei: cât va dura și unde vor fi cele mai mari probleme

În acest moment sunt fenomene slabe, cel mult moderate cantitativ, cu ploi persistente pe sectoarele de coastă. În timp ce zăpada cade la aproximativ 1400 de metri.

 

Vremea rea la Roma, furtună unde și cât va dura

 

Furtuna a lovit Villa Ada, Ostia Antica și Labaro în această după-amiază. Dar și în centrul istoric: Trastevere, Testaccio, Monteverde și zona Trident au fost afectate. Ploaie și în Castelverde, Monterotondo scalo și Anagnina. Zăpadă în schimb la Campo Staffi.

 

Prognozele indică vreme rea pe tot parcursul weekend-ului

 

Vremea nu se va ameliora pe tot parcursul weekend-ului. În Roma sunt așteptate ploi pe tot parcursul weekend-ului. În ceea ce privește temperaturile, se vor înregistra maxime de 14-15°C și minime de 6-7°C. Mâine, însă, ar putea fi cea mai proastă zi, cu ploi, chiar intense și furtuni în timpul nopții.

Protecția Civilă a emis o atenționare de cod galben de fenomene meteorologice nefavorabile începând de astăzi și pentru următoarele 24-36 de ore. În Lazio sunt așteptate ploi dispersate, chiar și sub formă de averse sau furtuni, mai ales în apropierea zonelor de coastă. Fenomenele vor fi însoțite de ploi abundente, activitate electrică frecventă și rafale puternice de vânt.

Sala Operativă Permanentă a Regiunii Lazio a emis o avertizare către Sistemul Regional de Protecție Civilă și a invitat toate structurile să adopte toate măsurile necesare. În cele din urmă, vă reamintim că, pentru orice urgență, populația se poate adresa structurilor municipale de protecție civilă, cărora Sala Operativă Regională le va garanta un sprijin constant.

 

Vremea în decembrie: Meteorologul: "Zăpadă și ploi frecvente de sărbători”

 

Ploi frecvente, instabilitate atmosferică și ninsori în perioada sărbătorilor de Crăciun. După luni de vreme bună în decembrie, ploile și instabilitatea se vor întoarce și în Marea Mediterană, după cum confirmă meteorologul de la 3B Meteo, Edoardo Ferrara.

"Conform ultimelor analize de modelare, se așteaptă ca luna decembrie să fie o lună instabilă din punct de vedere dinamic și, pe alocuri, perturbată, din cauza dezechilibrului presiunilor înalte din nordul Europei și din zona Grenland, ceea ce va favoriza intrarea mai ușoară a perturbațiilor atlantice", explică Ferrara. Astfel, în cursul lunii decembrie vor fi posibile "ploi care vor trece de la vest la est, un pic ca în noiembrie, afectând în general toate sectoarele peninsulei". 

Este dificil de prezis tendința temperaturii pe distanțe lungi, dar este probabil ca cea mai mare scădere a temperaturii să aibă loc în a doua jumătate a lunii, când unii curenți reci pot pătrunde dinspre nord, conform Il Messaggero.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel