Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Alertă în Spania. Locuitorii din trei orașe de pe insula spaniolă La Palma, izolați în case
WhatsApp
Autoritățile de pe insula spaniolă La Palma au ordonat luni locuitorilor din trei orașe să rămână în case după ce un nou val de lavă provenit de la vulcanul Cumbre Vieja a ajuns în ocean. Oamenii din Santa Cruz sunt sfătuiți să poarte măști, pentru prima dată de la începutul erupției.

Un nou val de lavă provenit de la vulcanul Cumbre Vieja, care erupe de două luni, a ajuns în apă în jurul prânzului, la câțiva kilometri de locul în care două fluxuri anterioare au atins marea.

Imaginile filmate cu drona arată nori albi ieșind din apă, scrie Reuters.

Locuitorilor din Tazacorte, San Borondon și din unele zone din El Cardon li s-a spus să rămână în casă, cu ușile și ferestrele închise, din cauza gazelor nocive pentru sănătate.

Locuitorii din trei orașe de pe o insula spaniolă, izolați

 

Soldații de la Unitatea Militară de Urgență au fost detașați pentru a măsura calitatea aerului în zonă.

De asemenea, aeroportul a fost închis și este posibil să rămână astfel până la 48 de ore din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, a declarat Miguel Angel Morcuende, coordonatorul celulei de urgenţă înfiinţată după erupţie.

Locuitorii din capitala Santa Cruz au fost sfătuiți să poarte măști pentru prima dată de la începutul erupției, din cauza concentrațiilor ridicate de dioxid de sulf din aer.

Potrivit programului Copernicus, râurile de lavă au avariat sau distrus aproximativ 2.650 de clădiri începând cu 19 septembrie, ducând la evacuarea a mii de persoane din case, potrivit Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel