Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Alertă în Franța. Grevă de amploare în transporturi, ce amenință și Sărbătorile de Iarnă
WhatsApp
Traficul feroviar este grav perturbat în Franţa din cauza unei greve a controlorilor care a constrâns compania naţională franceză să anuleze 60% din trenurile sale vineri şi în acest weekend, ceea ce s-ar putea întâmpla din nou în timpul sărbătorilor de sfârşit de an, informează AFP. 

Astfel, SNCF are prevăzute de vineri până duminică între un tren din două şi un tren din patru pe reţeaua de mare viteză TGV şi un tren din două pe reţeaua interregională clasică (Intercites), precum şi anularea tuturor trenurilor sale de noapte.

În ceea ce priveşte cursele internaţionale, compania prevede un trafic normal pentru Eurostar spre Marea Britanie şi Thalys (Belgia, Olanda, Germania), un TGV din trei spre Elveţia, unul din două spre Germania, unul din trei spre Italia şi niciunul care să circule spre Spania.

O "reluare progresivă" ar urma să aibă loc luni, cu trei trenuri din patru spre toate axele TGV.

Această mişcare socială presupune revendicări salariale, dezvoltarea carierelor şi, în plan mai general, o mai mare recunoaştere a specificităţilor funcţiei celor circa 10.000 de controlori ai SNCF care au un rol esenţial în materie de securitate a circulaţiei şi călătorilor.

Aceşti controlori, fără de care trenurile nu pot pleca, au depus deja preavize de grevă pentru weekend-urile din perioada Crăciunului şi Noului An.

Conducerea SNCF şi-a exprimat regretul cu privire la menţinerea acestei mişcări, "în condiţiile în care măsuri concrete" au fost prezentate sindicatelor. La rândul lor, organizaţiile greviste au deplâns că nu au obţinut decât "firimituri".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel