Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Alertă în Franța! Atac armat în Paris: „A fost o panică totală. Ne-am închis înăuntru”
WhatsApp
Trei persoane au murit după ce au fost lovite de gloanţe, vineri, la Paris, a anunţat Parchetul francez. Au fost, de asemenea, rănite alte patru persoane, dintre care două se află în stare foarte gravă, informează AFP şi Reuters.
Alertă în Franța! Atac armat în Paris: „A fost o panică totală. Ne-am închis înăuntru”

„A fost declanşată o anchetă pentru asasinat, omucideri intenţionate şi violenţe agravate”, iar „investigaţiile au fost încredinţate districtului 2 al poliţiei judiciare”, a precizat Parchetul.

Mai multe focuri de armă au fost trase în centrul Parisului cu puţin timp înainte de miezul zilei de vineri, rănind mai multe persoane. Un bărbat a fost arestat, au anunţat înainte de aceasta surse din cadrul poliţiei.

Incidentul a avut loc pe strada Enghien, în arondismentul X, în centrul capitalei franceze.

Bărbatul arestat „ar avea între 60 şi 70 de ani”, potrivit surselor din poliţie. El „a fost reţinut şi plasat în arest”, potrivit parchetului.

Atac armat la o grădiniţă: Cel puțin 38 de persoane și-au pierdut viața

 

„A fost o panică totală”

 

O comerciantă din zonă a declarat că a auzit șapte sau opt împușcături, spunând că „a fost o panică totală. Ne-am închis înăuntru”.

Anchetatorii cercetau un posibil motiv rasist din spatele împușcăturii, a adăugat procurorul.

Omul înarmat a fost descris de surse din poliție drept „caucazian”, de naționalitate franceză și cunoscut pentru două tentative anterioare de omor în 2016 și 2021.

Atac armat într-o biserică, chiar în timpul slujbei: cel puțin 50 de morți

Motivele sale rămân neclare, dar identitatea și ținta lui au ridicat imediat suspiciuni că împușcătura ar fi putut fi motivată rasial. Ministrul de Interne Gerald Darmanin a avertizat în repetate rânduri despre pericolul grupărilor violente de extremă dreapta în Franța.

Centrul comunitar kurd, numit Centre Ahmet Kaya, este folosit de o organizație caritabilă care lucrează pentru integrarea populației kurde din regiunea Parisului.

Poliția a avertizat oamenii să stea departe de zonă cât timp lucrătorii de urgență se află la fața locului.

 

Incidentul armat a avut loc la un centru kurd din Paris

 

Incidentul armat s-a produs la un centru kurd local, le-a declarat jurnaliştilor edilul arondismentului al X-lea din capitala Franţei, Alexandra Cordebard, unde a avut loc atacul, transmite Reuters.

„Incidentul armat a avut loc la un centru al comunităţii kurde situat pe Rue d'Enghien, precum şi la un restaurant aflat în faţa centrului kurd şi un coafor”, a declarat Cordebard.

Bărbatul arestat ca urmare a incidentului din Paris era cunoscut de autorităţile franceze şi mai atacase o tabără de migranţi în urmă cu un an, a relatat vineri postul BFM TV.

Ministrul de interne Gerald Darmanin se va deplasa la scena atacului, după cum a anunţat chiar el pe Twitter. Oficialul francez a adăugat că gândurile sale se îndreaptă spre rudele victimelor, potrivit dpa.

Şi primăriţa Parisului, Anne Hidalgo, a adus un omagiu victimelor şi familiilor acestora şi a declarat că un serviciu de sprijin psihologic va fi stabilit în primăria arondismentului al X-lea.

Un bărbat a fost arestat şi este ţinut în arest după ce trei persoane au fost ucise şi patru rănite în centrul Parisului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel