Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Stare de război lângă România. Rusia trimite avioane de luptă, pe fondul tensiunilor cu Ucraina
WhatsApp
Rusia desfășoară avioane de luptă în Crimeea, pe fondul tensiunilor cu Ucraina.

Ministerul Apărării al Rusiei a anunţat luni desfăşurarea a peste zece avioane de luptă Suhoi SU-27 şi SU-30 în Crimeea, după ce şeful diplomaţiei de la Moscova, Serghei Lavrov, a declarat că Ucraina pregăteşte 'o provocare' în apropierea peninsulei înainte de sfârşitul anului, transmite Reuters, preluând o ştire a agenţiei Interfax.

Potrivit Ministerului Apărării, avioanele de luptă vor fi desfăşurate la baza aeriană Belbek din Crimeea, unde vor staţiona permanent.

''Avem informaţii (...) că pe linia de demarcaţie a forţelor (din estul Ucrainei) militarii ucraineni au concentrat circa 19.000 de oameni şi o cantitate importantă de armament greu, pentru care beneficiază de ajutorul instructorilor americani şi britanici'', a declarat şeful diplomaţiei ruse, citat de EFE.

Citește și: Stare de RĂZBOI lângă România. Rusia şi-a întărit drastic prezenţa militară la frontiera ucraineană

În plus, a continuat Lavrov, autorităţile ruse dispun de informaţii care le fac să creadă că, ''în ultimele 10 zile ale lunii decembrie, (preşedintele ucrainean Petro) Poroşenko plănuieşte o provocare la frontiera cu Rusia, la frontiera cu Crimeea''. ''Va primi din partea noastră o replică pe care nu o va uita. Este ţara noastră, sunt frontierele noastre'', a avertizat Lavrov. 

Moscova a anexat în 2014 Crimeea de la Ucraina, iar tensiunile dintre cele două state vecine s-au inflamat după ce Rusia a sechestrat, luna trecută, trei nave ucrainene şi pe cei 24 de membri ai echipajelor în largul peninsulei, sub acuzaţia de pătrundere ilegală în apele teritoriale ruseşti.

Amintim că și SUA au trimis o navă de război în Marea Neagră, pe fondul tensiunilor dintre Ucraina și Rusia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel