Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Alertă de vreme rece pentru Anglia, începând de duminică. Oamenii sunt sfătuiți să încălzească locuințele cel puțin până la 18 grade
WhatsApp
O alertă de vreme rece a fost emisă pentru Anglia, în timp ce temperaturile scad considerabil. Oamenii sunt sfătuiți să încălzească locuințele de la 18 grade Celsius în sus și să aibă grijă de cei mai vulnerabili la frig.
Alertă meteo în Europa: Furtuna Hipolito aduce furtuni și ninsori abundente / Sursa - pixabay.com

Familiile sunt încurajate să își încălzească locuințele la un minim de 18°C în încercarea de a se încălzi pe fondul posibilelor ninsori și al temperaturilor negative, potrivit Agenției britanice pentru securitate sanitară (UKHSA).

Sfatul vine în contextul în care milioane de oameni se chinuie să își plătească facturile la energie. O mare parte a țării a putut să se bucure de vreme relativ uscată și blândă în ultima vreme, cu temperaturi nocturne de până la 10 grade Celsius, în Londra, vineri.

Dar acest lucru se va schimba, cu perioade lungi de nori pe timpul nopții care vor aduce temperaturile sub zero grade, iar înghețul se va răspândi în toată țara.

 

Alertă de vreme rece ăn Anglia până marți

 

Temperaturile în scădere drastică și înghețurile de peste noapte sunt așteptate să afecteze toate regiunile din Anglia de duminică de la ora 18:00 până marți la ora 18:00, au anunțat Met Office și UKHSA.

Temperatura va crește puțin pe timpul zilei până aproape de media pentru această perioadă a anului, dar se va prăbuși brusc la lăsarea serii.

Cu toate acestea, britanicii ar putea fi mulțumiți să afle că, cel puțin, își pot lăsa umbrelele la ușă în timpul marelui îngheț, nefiind prevăzute ploi.

Dr. Agostinho Sousa, consultant în medicina sănătății publice la UKHSA, a declarat: "Vremea rece poate avea consecințe grave asupra sănătății, persoanele în vârstă și cele cu afecțiuni cardiace sau pulmonare fiind deosebit de expuse riscului.

"Este important să vă verificați familia, prietenii și rudele care sunt mai vulnerabile la vremea rece. Dacă aveți o afecțiune medicală preexistentă sau dacă aveți peste 65 de ani, este important să încercați să vă încălziți locuința la cel puțin 18°C, dacă puteți.", conform Mirror.

 

Cum se pot feri de frig oamenii din Marea britanie în această perioadă

 

Locuitorii care nu își pot permite să încălzească toate camerele pe care le folosesc ar trebui să își încălzească sufrageria în timpul zilei și dormitorul chiar înainte de a merge la culcare, conform sfaturilor guvernului.

Purtarea mai multor straturi de haine mai subțiri vă va menține mai cald decât purtarea unui singur strat mai gros.

De asemenea, consumul de alimente și băuturi calde este eficient pentru a vă menține cald, adaugă acesta.

David Oliver, meteorolog șef adjunct la Met Office, a declarat: "Începând de duminică și până la începutul săptămânii viitoare, o zonă de presiune ridicată va domina vremea din Marea Britanie. Acest lucru va aduce câteva nopți reci, cu un îngheț generalizat în întreaga țară. Cu toate acestea, în timpul zilei, temperaturile se vor recupera până în jurul valorii de o singură cifră, aproape de normal pentru această perioadă a anului."

Cei care se confruntă cu dificultăți în a-și plăti facturile de încălzire pot accesa sfaturi gratuite privind eficiența energetică și subvențiile naționale prin intermediul serviciului Simple Energy Advice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel