Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Alertă de vreme rea ​​în Italia: Cod roșu în Veneto, portocaliu în alte două regiuni. Mai multe școli au fost închise
WhatsApp
Vreme rea în Italia. Protecția Civilă a emis o alertă meteo cod roșu pentru o parte din regiunea Veneto, portocalie pentru Emilia Romagna și Toscana și galben pentru alte 11 regiuni. 
Alertă de vreme rea în Italia (Foto: Protecția Civilă)

Vremea capricioasă continuă să afecteze Italia, cu o deteriorare prognozată în regiunile centrale și nordice. Aceasta a determinat emiterea alertei de cod roșu pentru un segment din Veneto, cod portocaliu pentru alte zone din Veneto, Emilia Romagna și Toscana, precum și a alertei de galben pentru alte câteva regiuni.

În Toscana, mai multe școli rămân închise marți, 27 februarie. 

Potrivit experților, o serie de factori meteorologici nefavorabili se combină pentru a crea o situație de vreme rea. O furtună intensă aduce precipitații abundente, o circulație ciclonică complexă generează instabilitate atmosferică, iar lipsa unei zone anticiclonice favorizează persistența vremii nefavorabile.

Meteorologii anticipează precipitații ample și persistente, cu acumulări de până la 100-200 mm de ploaie în diverse zone din Nord și Centru, și ninsori abundente în Alpi, potrivit publicației Fanpage.

Autoritățile avertizează și cu privire la riscul de inundații

 

În cadrul alertei cod roșu pentru Veneto, Protecția Civilă a avertizat asupra riscului hidrogeologic, în special în regiunile Alto Brenta-Bacchiglione-Alpone și poalele Piave. Avertismentul meteorologic din ultimul buletin Arpa indică precipitații ample și persistente, cu cantități semnificative de zăpadă la altitudini de peste 1500/1700m.

În Emilia Romagna și Toscana, alerta de cod portocaliu pentru risc hidraulic vizează diverse zone, inclusiv Basso Brenta-Bacchiglione și Fratta Gorzone, iar în Emilia Romagna, regiunea munților Bolognese este de asemenea afectată.

Potrivit meteorologilor, în total, 11 regiuni din nordul și centrul Italiei se confruntă cu o alertă de cod galben pentru furtuni, risc hidraulic și risc hidrogeologic, subliniind amploarea fenomenelor meteorologice extreme care afectează țara.

 

----------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel