Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Alertă cu bombă în Trani, Italia, luni, 25 martie: Primarul închide toate școlile - Ultimele actualizări
WhatsApp
O alertă legată de o bombă a fost inițiată de descoperirea unei serviete suspecte în gară, la ora 6 dimineața de luni, 25 martie și a dus la închiderea tuturor școlilor  din orașul Trani, Italia.
Alertă cu bombă în Trani luni, 25 martie: Primarul închide toate școlile - Ultimele actualizări / Sursa foto: freepik.com

O notă găsită în servietă a avertizat cu privire la prezența unei bombe într-o școală din oraș, declanșând panică și reacții rapide din partea autorităților și comunității.

Primarul orașului, Amedeo Bottaro, a răspuns imediat situației de criză ordonând închiderea tuturor școlilor pentru ziua respectivă, pentru a permite forțelor de ordine să efectueze verificări amănunțite și să asigure siguranța elevilor. Comunicatul oficial emis de administrația orașului a confirmat decizia, subliniind necesitatea precauției și protejării vieților.

 

Poliția cercetează toate școlile

 

Carabinierii și poliția feroviară au intervenit rapid, iar gara a fost închisă pentru a evalua potențialul pericol și pentru a desfășura operațiunile de verificare. Odată cu curățarea cu succes a Liceului Științific, acesta a fost redeschis, dar multe alte instituții rămân închise până la finalizarea investigațiilor.

Reacțiile comunității au variat, iar mulți părinți și-au exprimat frustrarea față de situație și față de modul în care s-a gestionat aceasta. Decizia de a redeschide unele școli în timpul zilei a provocat nemulțumire printre unii, care au pledat pentru o abordare mai precaută și consecventă.

În timp ce autoritățile continuă investigațiile, impactul alertei cu bombă a depășit granițele școlilor și a afectat și traficul feroviar.

 

Trafic feroviar suspendat între Pescara și Bari

 

Traficul feroviar între Pescara și Bari este în prezent suspendat din cauza alertei cu bombă înregistrată în stația Trani, unde sunt în curs de desfășurare activități de verificare din partea carabinierilor, a geniștilor și a ofițerilor de poliție feroviară.

Oprirea traficului a fost decisă la ora 6:26 în această dimineață, după ce a fost găsit un bilet care anunța prezența unor "bombe biologice" în gară și în unele școli din oraș. Trenitalia explică faptul că 'trenurile de mare viteză, Intercity și regionale pot înregistra întârzieri', în timp ce pe rutele regionale pot exista 'limitări de traseu și anulări', conform presei străine.
Trenul săgeată roșie Lecce - Milano 5:55, trenul de mare viteză Bari - Milano 6:35, precum și Intercity Torino - Lecce 20:50, Milano - Lecce 21:15 și Milano - Lecce 21:50 sunt în prezent în staționare. Trenitalia invită, de asemenea, pasagerii să consulte site-ul său pentru actualizări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel