Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Alegeri Italia. Giorgia Meloni, favorită să devină prim-ministru, dar votanţii rămân divizaţi
WhatsApp
Italienii votează duminică în cadrul unui scrutin care are mari şanse să ducă la instituirea celui mai de dreapta guvern de la Roma de la sfârşitul celui de Al Doilea Război Mondial şi la desemnarea primei femei prim-ministru, Giorgia Meloni, relatează Reuters, în timp ce France Presse nu exclude ca Mişcarea 5 Stele şi Partidul Democrat să producă surprize.

Un locuitor din Roma a declarat pentru Reuters că speră ca dreapta să câştige alegerile.

„Stânga, din câte am auzit, nu are un program serios iar partidele sunt singure, în timp ce dreapta măcar are o coaliţie”, a declarat alegătorul pe nume Paolo.

Mişcarea 5 Stele (M5S, antisistem), creditată că a instituit un venit minim pentru cei mai săraci, şi Partidul Democrat (PD, centru-stânga), bine implantate local, ar putea rezerva surprize, în special în sudul ţării, comentează France Presse.

„Eu am votat pentru PD. Am votat mereu pentru dreapta, dar mi-e teamă de dna Meloni, este dreapta intoleranţei”, a declarat pentru AFP, la Bologna, Benedetta Tinti, de 28 de ani, angajată într-o companie metalurgică.

 

Guvernul care va fi instituit va trebui să gestioneze creşterea spectaculoasă a preţurilorGuvernul care va fi instituit va trebui să gestioneze creşterea spectaculoasă a preţurilor, în condiţiile în care Italia are o datorie de 150% din PIB, cea mai ridicată din zona euro după Grecia. În acest context, Planul european de redresare post-pandemie, al cărui principal beneficiar este de departe Italia, va fi indispensabil pentru menţinerea peninsulei pe linia de plutire.

„Italia nu-şi poate permite să se priveze de aceste sume de bani”, a declarat pentru AFP istoricul Marc Lazar, caracterizând drept „foarte limitată marja de manevră a lui Meloni asupra economiei”. Ea ar putea în schimb să se războiască cu Bruxellesul alături de Varşovia şi Budapesta „în ceea ce priveşte chestiunile de apărare a interesului naţional în raport cu interesele naţionale”.

 

Vezi și 

 

Von der Leyen amenință subtil Italia: Putem tăia fondurile alocate dacă „prietenii lui Putin” câștigă alegerile. Salvini reacționează

 

Mesajul de avertisment al lui Von der Leyen către Italia îi irită pe candidații la alegeri. 'Ce este asta, o amenințare?', a întrebat-o Salvini pe von der Leyen.

Politicienii italieni i-au cerut președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, să nu intervină în politica internă, după ce aceasta a avertizat că Europa are "instrumentele" necesare pentru a se ocupa de Italia dacă lucrurile merg într-o "direcție dificilă".

În timpul unei conferințe susținute joi la Universitatea Princeton, un participant i-a atras atenția lui von der Leyen că printre candidații la viitoarele alegeri legislative de duminică se numără "figuri apropiate lui Putin". "Vom vedea", a răspuns ea. "Dacă lucrurile merg într-o direcție dificilă - și am vorbit despre Ungaria și Polonia - avem instrumentele necesare”.

Citește continuarea AICI...

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp

TOP CELE MAI CITITE STIRI

Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
Astrosens.ro
23 noi 2022, 09:58
RadioDCNews.ro
13 noi 2022, 20:54
Spectacola.ro
28 noi 2022, 19:51
Astrosens.ro
23 noi 2022, 09:58
DefenseRomania.ro
17 noi 2022, 16:19
DCNews.ro
28 noi 2022, 20:47
DCBusiness.ro
28 noi 2022, 19:45
Spectacola.ro
28 noi 2022, 19:51
DCMedical.ro
27 noi 2022, 18:46
DCNews.ro
28 noi 2022, 20:47
RadioDCNews.ro
13 noi 2022, 20:54
DefenseRomania.ro
17 noi 2022, 16:19
DCMedical.ro
27 noi 2022, 18:46
DCBusiness.ro
28 noi 2022, 19:45