Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Alaska, New Mexico și Tennessee se află în fruntea listei statelor cu cele mai mari rate ale crimelor, violurilor și altor infracțiuni violente
WhatsApp
Alaska, New Mexico și Tennessee au cele mai mari rate de crime, violuri și alte infracțiuni violente din Statele Unite, în timp ce Maine, New Hampshire și Vermont au cele mai mici rate, potrivit unui studiu publicat săptămâna aceasta.
Italia. Româncă, ucisă cu sânge rece la o fermă. Poliția caută vinovații, însă pare a fi un mister imposibil de deslușit

Alaska se află în fruntea listei, cu 837,8 infracțiuni violente comise la 100.000 de persoane, potrivit unei defalcări a datelor FBI din 2020 privind ratele pentru crimă, omor prin imprudență, viol, jaf și agresiune pe teritoriul SUA.

Acesta a fost urmat de New Mexico, cu 778,2 infracțiuni violente la 100.000 de persoane, apoi de Tennessee, cu 672,7 infracțiuni violente la 100.000 de persoane - toate cu mult peste media națională de 398,5 infracțiuni la 100.000 de persoane.

 

Cine se află la celălalt capăt al spectrului

 

În partea opusă a listei se află trei state nordice - Maine, cu doar 108,6 infracțiuni violente la 100.000 de locuitori, urmat de New Hampshire (146,4 infracțiuni violente la 100.000 de locuitori) și Vermont (173,4 infracțiuni violente la 100.000 de locuitori).

Lista a fost întocmită de firma Vela Law, cu sediul în Texas. 

Un purtător de cuvânt al firmei de avocatură a declarat într-un comunicat că există 'diferențe considerabile între ratele de infracțiuni violente înregistrate între statele care figurează în fruntea și în coada acestei liste'. 

Criminologii au declarat pentru DailyMail.com că au existat puține surprize în acest studiu.

 

DE ce are Alaska una dintre cele mai ridicate rate ale criminalității din SUA

 

Alaska are de mult timp una dintre cele mai ridicate rate ale criminalității din SUA - un efect al faptului că bărbații sunt mult mai numeroși decât femeile, al consumului excesiv de alcool și din cauza faptului că oamenii legii sunt răspândiți pe acest teritoriu vast.

Clark Neily, analist juridic la Institutul Cato, un grup de reflecție libertarian, a declarat că Alaska are, de asemenea, o populație indigenă numeroasă - 19,6% din totalul statului -, potrivit datelor Departamentului de Sănătate și Servicii Umane al SUA.

'Atunci când ai un număr relativ mare de oameni lipsiți de drepturi istorice și deprimați din punct de vedere economic, este foarte neobișnuit ca această marginalizare să nu fie asociată cu provocări sociale precum abuzul de substanțe și ratele ridicate ale criminalității', a spus Neily.

Maine, Vermont și alte state din nord-est cu rate relativ scăzute ale infracțiunilor violente au beneficiat probabil de 'plase de siguranță socială' care i-au ajutat pe oameni să lupte împotriva dependenței de droguri sau să fugă de partenerii violenți, reducând incidentele de infracționalitate, a adăugat Neily.

 

Cum se face clasamentul

 

Rafael Mangual, cercetător la Manhattan Institute, un grup de reflecție de dreapta, și autor al cărții Criminal (In)Justice, a declarat că 'compararea ratelor de criminalitate la nivel de stat este de o utilitate limitată' din cauza 'hiperconcentrației criminalității'. 

'În multe cazuri, rata criminalității violente dintr-un stat va fi determinată în mod semnificativ de o mică mână de segmente de cartier din cele mai mari orașe ale statului', a declarat Mangual pentru DailyMail.com.

Multe dintre statele prost clasate de sondaj - cum ar fi New Mexico, Tennessee și Arkansas - aveau cel puțin un oraș mare cu probleme de criminalitate și o populație relativ scăzută la nivelul întregului stat, a adăugat Mangual.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel