Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Aeroportul din Frankfurt, evacuat. O persoană a amenințat că împușcă pe toată lumea
WhatsApp
Două terminale din aeroportul din Frankfurt, Germania, au fost evacuate de poliția federală, în urma unor alerte de securitate Evenimentul a avut loc sâmbătă, 16 ianuarie, când un bărbat agresiv, care nu purta mască sanitară, a început să urle: „Vă omor pe toți, Allahu Akbar”.  
aeroport_frankfurt_evacuat_amenintare

El a fost reținut, iar duminică a fost internat într-un spital de psihiatrie. Două incidente de securitate au fost raportate sâmbătă pe aeroportul din Frankfurt, începând cu ora 17.00 și până la ora 20.00, când operațiunile au fost reluate.

Terminalul 1 și sala de așteptare de la Terminalul 2 au fost evacuate, la fel și gara de la aeroport. Mai întâi, un bărbat de 38 de ani a fost reclamat de ceilalți călători că țipă și amenință că împușcă pe toată lumea. Individul a fost auzit strigând „Allahu Akbar”, așa că poliția a considerat că este o amenințare teroristă, transmite Bild. Peste 100 de agenți au intervenit, bărbatul a fost prins și încătușat. Până la urmă, a fost o alarmă falsă, iar persoana recalcitrantă a fost internată într-o clinică de psihiatrie.

În alt terminal al aeroportului, centrul de control al poliției federale a raportat că un alt bărbat, înarmat, ar fi fost surprins de camerele de supraveghere. A fost luată, de asemenea, măsura evacuării, dar și această alertă de securitate s-a dovedit falsă.

Potrivit Poliției, traficul aerian și feroviar a fost dat peste cap. Autoritățile aeriene au acordat o dispensă pentru decolări și aterizări și după miezul nopții. Considerat al treilea aeroport ca mărime din Europa, după Heathrow, Londra, și Charles de Gaulle, Paris, aeroportul din Frankfurt este cel mai aglomerat aeroport din Germania și unul dintre cele mai importante centre de tranzit din lume. A fost deschis în 1936 și se află la 12 km de centrul orașului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel