Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Aeroitalia reia în 2023 zborurile între Bacău și Bergamo
WhatsApp
Compania italiană Aeroitalia va relua zborurile între Bacău și aeroportul Bergamo, din apropiere de Milano, și în sezonul de vară 2023.

Aeroitalia operează de la începutul lunii decembrie 2022 zboruri din Bacău spre Bergamo, însa va suspenda această rută în 8 ianuarie 2023. Aeroitalia ar urma să reia zborurile dintre cele două aeroporturi la finalul lunii martie 2023. Astfel, din data de 26 martie 2023 compania italiană are planificate nu mai puțin de patru zboruri pe săptămână între Bacău și Bergamo, în fiecare zi de luni, miercuri, vineri și duminică.

Un zbor între Bacău și Bergamo durează aproximativ două ore și 15 minute. Cealaltă rută operată în perioada 2 decembrie 2022 – 8 ianuarie 2023 de Aeroitalia din Bacău, cea spre Roma FCO, nu va fi reluată în sezonul de vară 2023.

Aeoritalia zboară și pe Aeroportul Henri Coandă din București


Tot în data de 26 martie 2023, Aeroitalia va inaugura și ruta Milano Bergamo – București. Aceasta este a doua sa rută spre aeroportul Henri Coandă din capitală, după Florența – București.

Pe această rută, Aeroitalia va zbura de șapte ori pe săptămână.

Zborurile companiei dintre Bergamo și București vor avea o durată de aproximativ două ore și 15 minute.

Aeroportul din Bergamo, important pentru românii din Italia 

 

Între București și aeroportul din Bergamo mai operează zboruri comerciale regulate companiile low-cost Ryanair și Wizz Air.

Aeroportul din Bergamo este unul extrem de popular pentru zborurile spre și dinspre țara noastră, fiind în topul deplasărilor, după Londra Luton.

În primele nouă luni ale anului 2022 peste 730.000 de pasageri au călătorit între aeroporturile românești și Bergamo pe 4.619 zboruri, arată datele INS, citate de boardingpass.

Și Wizz Air anunță creșterea numărului de zboruri către Italia

 

Recent, compania aeriana Wizz Air a anunțat că vor exista creşteri de frecvenţă pe trei rute existente spre: Bologna, Milano-Bergamo şi Roma Fiumicino.

"Wizz Air continuă să-şi extindă operaţiunile în reţeaua sa, în timp ce rămâne devotată aeroporturilor regionale, adăugând mai multe aeronave reţelei sale şi recrutând mai mulţi însoţitori de zbor. Astfel, doar în noiembrie şi decembrie 2022, compania aeriană va găzdui trei evenimente de recrutare în Suceava pentru însoţitorii de zbor aspiranţi care îşi doresc să lucreze pentru una dintre companiile aeriene care rămân puternice şi stabile. Evenimentele de recrutare din Suceava vor avea loc pe 18 noiembrie, dar şi pe 2 şi 14 decembrie. În România, Wizz Air a angajat peste 300 de însoţitori de zbor doar în acest an, plănuind să recruteze încă 200 în cursul anului viitor. Însoţitorii de zbor WIZZ se pot aştepta la salarii competitive, instruire plătită specifică industriei, uniforme, bilete nelimitate cu reducere pentru angajaţi, un număr de bilete gratuite şi reduceri pentru prieteni sau familie şi un program de lucru anunţat în fiecare lună", a anunțat compania într-un comunicat.

wizz_air rute romania

Comunitatea românească din Italia, cea mai numeroasă comunitate de străini din această țară

 

Potrivit datelor de la Departamentul pentru Românii de pretutindeni, comunitatea românească din Italia numără aproximativ 1.200.000 de cetățeni români rezidenți, fiind cea mai numeroasă comunitate străină din Italia. Cea mai mare preponderență a comunității românești este în regiunile centrale și de nord, fiind concentrată în regiunea Lazio, cu zona metropolitană a Romei.

Majoritatea românilor lucrează în sectorul serviciilor (peste jumătate din numărul românilor rezidenți în Italia), în industrie și agricultură. În ultimii ani s-a remarcat o creștere a activității antreprenoriale a cetățenilor români, aceștia orientându-se preponderent spre domeniul construcțiilor. Cetățenii români care trăiesc pe teritoriul Peninsulei sunt, în general, bine integrați în societatea gazdă, fapt datorat și originii comune a limbilor și apartenenței la aceleași tradiții spirituale.

 

-------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel