Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
AEP: România înfiinţează cele mai multe secţii de votare în Marea Britanie şi Germania. Iată situaţia din Italia şi Spania
WhatsApp
AEP a comunicat Ministerului Afacerilor Externe localitățile din străinătate în care trebuie să fie înființate secții de votare și numărul secțiilor de votare pentru alegerile parlamentare.
sectii de votare strainatate

„Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că astăzi, 25 septembrie 2020, a comunicat Ministerului Afacerilor Externe localitățile din străinătate în care trebuie să fie înființate secții de votare și numărul secțiilor de votare, potrivit art. 23 alin. (3) din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Camerei Deputaților și Senatului, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente, cu modificările și completările ulterioare”, anunță AEP.

Potrivit legii, în statele unde își au sediile misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României se organizează, de regulă, în sediile misiunilor diplomatice, oficiilor consulare, secțiilor consulare, dacă acestea funcționează în sedii diferite și institutelor culturale, una sau mai multe secții de votare pentru alegătorii care votează în străinătate. Cu acordul autorităților din țara respectivă pot fi organizate secții de votare și în alte locuri.

De asemenea, mai pot fi organizate, cu acordul autorităților din țara respectivă, secții de votare pentru localitățile sau grupurile de localități în care au optat să voteze cel puțin 100 de alegători.

„Precizăm că, până la data de 21 septembrie 2020, când a expirat termenul de înregistrare pe portalul www.votstrainatate.ro cu opțiunea pentru votul la secția de votare, s-au înscris cu această opțiune 3.939 de alegători români cu domiciliul sau reședința în străinătate”, mai arată AEP.

Astfel, AEP propune înființarea a 314 secții de votare în Spania, 646 în Marea Britanie, 246 în Italia și 343 secții de votare în Germania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel