Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Adolescentă româncă, ținta hoților într-o gară din Germania. Metoda de furt face aproape imposibilă recuperarea bunurilor
WhatsApp
Duminică seara (6 februarie), în jurul orei 19.30, o tânără de 14 ani a informat poliția federală de la gara principală Essen că și-a pierdut telefonul mobil. Potrivit acesteia, o persoană necunoscută ar fi urmărit-o pe scara rulantă până la peronul 4-6, de unde i-a furat smartphone-ul din buzunarul stâng al jachetei. Fata, de origine română, le-a spus ofiţerilor că presupusul făptuitor se afla încă în gara principală.
Infractor român, prins de poliția italiană pe E45. Bărbatul se ocupa cu furtul de utilaje de construcție

Polițiștii federali au mers la secția principală, împreună cu persoana vătămată. Sora, în vârstă de 17 ani, a adolescentei românce, care o aștepta în gara principală, l-a văzut pe suspect urcând scările, până la peroanele 11-12.

Înainte să se închidă ușile tenului, victima și sora ei l-au recunoscut pe hoț. Prin urmare, ofițerii de poliție federală au reușit să urce și ei în tren, iar în gara Essen-Steele, ofițerii l-au arestat pe tânărul de 25 de ani și l-au dus la secția de poliție federală din gara principală din Essen, transmite Poliia Federală.

Oficialii l-au percheziţionat pe cetăţeanul libian, dar nu au putut găsi telefonul furat. Metoda în care a fost comisă infracțiunea a putut fi reconstituită cu ajutorul imaginilor, surprinse de camerele video. Ofițerii au văzut cum bărbatul a urmărit victima pe scara rulantă, apoi a dat peste adolescentă și i-a furat smartphone-ul.

Bărbatul a părăsit apoi gara principală și i-a înmânat un pachet unei alte persoane necunoscută. Cu toate acestea, suspectul nu a vrut să recunoască fapta. Ofițerii de poliție federală l-a fotografiat și i-au luat amprentele suspectului și l-au predat apoi pe bărbat poliției de stat din Essen.

La sfârșitul anului trecut, un român a vândut o cutie goală fără smartphone-ul promis. 

Germania. Un român a vândut o cutie goală fără smartphone-ul promis. Victima a primit o bucată de faianță în loc de telefon 

 

La cererea procurorului din Karlsruhe, un cetăţean român, în vârstă de 43 de ani, a fost adus, pe 17 decembrie 2021, în faţa judecătorului de la instanţa locală. Românul este acuzat de tentativă de înșelăciune.

Bărbatul i-ar fi vândut unui tânăr de 18 ani un smartphone, la un preț mult mai mic comparativ cu cele de pe piață. Cei doi s-au întâlnit în centrul orașului Karlsruhe.  Polițiștii spun că acuzatul român ar fi plănuit să nu-i predea persoanei vătămate smartphone-ul arătat după ce ar fi primit banii, ci doar un ambalaj pentru smartphone care conținea o placă fără valoare. Persoana vătămată a devenit însă suspicioasă și a anunțat poliția.

Cu ajutorul cumpărătorului, bărbatul de 43 de ani, a fost arestat  de către polițiștii, ajunși la fața locului. În timpul percheziției, asupra suspectului au fost găsite două tipuri de ambalaje similare, dintre care unul conținea un smartphone, iar celălalt plăci de faianță similară ca formă și greutate cu smartphone-ul, transmite Poliția Federală, într-un comunicat de presă.

De asemenea, suspiciunea că acuzatul, cetățean român, ar fi comis mai multe infracțiuni similare în Germania. în ultimele luni. Ancheta este continuată de polițiștii federali, care urmează să identifice toate victimele posibile ale românului. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel