Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Adolescentă de 15 ani răpusă COVID-19: Alexa învinsese cancerul vara trecută
WhatsApp
O adolescentă de 5 ani, din Kentucky, SUA, născută cu sindrom Down, a fost diagnosticată cu leucemie în iulie 2019, iar după câteva săptămâni a intrat în remisie, notează CNN. Tânăra a fost răpusă recent de Covid-19.

„În a 30-a zi a unui plan de tratament de doi ani, ea a învins cancerul”, a declarat, joi, guvernatorul din Kentucky, Andy Beshear, într-o conferință de presă, după ce a primit permisiunea familiei adolescentei să ofere informații despre viața ei. Din păcate, duminică, 15 noiembrie, Alexa a murit în urma infecției cu coronavirus.

Pentru prieteni, adolescenta era cunoscută drept „fluture social”, cu „un zâmbet molipsitor, care ar putea lumina în orice zi”, potrivit lui Travis Holder, directorul de gestionare a situațiilor de urgență din Ballard County. „A fost boboc la Ballard Memorial High School, membru al corului, membru activ al grupului ei de tineri din biserică și (din plin) s-a bucurat de timpul petrecut cu familia și cu prietenii ei”, a scris Holder, într-o postare pe Facebook.

Toată familia ei, internată cu Covid-19

 

În săptămâna de Halloween, Alexa a început să se simtă rău și a rugat-o pe mama ei să o ia de la școală. În următoarele zile, ambele au fost diagnosticate cu COVID-19. Conform lui Holder, mama adolescentei a fost internată în spital și plasată pe un ventilator. În schimb, Alexa a prezentat la început simptome ușoare și a rămas acasă. În acea perioadă, bunicii fetei au fost și ei testați pozitiv cu coronavirus și au fost spitalizați, a mai spus Holder.

„Pe măsură ce zilele treceau, Alexa a început să se simtă puțin mai rău în fiecare zi și a fost în cele din urmă internată din cauza COVID-19 și a dezvoltării pneumoniei”, a adăugat Holder. Fata a fost transportată la Nashville, unde sora ei mai mare – care s-a vindecat recent de COVID-19 – a rămas alături de ea. Nu după mult timp, Alexa a început să aibă probleme din ce în ce mai mari de sănătate, iar medicii au decis să o plaseze pe un ventilator, a dezvăluit Holder.

Pe 15 noiembrie, la o zi după ce mama ei a fost externată dintr-un spital din Kentucky, Alexa a murit. „Alexa a fost și este un copil frumos al lui Dumnezeu. Este o mare pierdere pentru comunitate”, a mai spus, printre altele, guvernatorul. Referitor la COVID-19, Travis Holder a precizat: „Trebuie să ne dăm seama că acest lucru este real. Nu este ceva politic. Trebuie să începem să luăm măsurile de precauție în serios”, titrează Libertatea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel