Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Acuzați că au jefuit un român, l-au băgat în portbagaj și l-au răpit, doi conaționali din Italia au scăpat de acuzații, după 12 ani
WhatsApp
Infracțiuni 'stinse' pentru doi frați de naționalitate română. Faptele datează din ianuarie 2011 și s-au petrecut la Terni. Magistrații au concluzionat că nu a fost vorba despre un jaf.

Incidentul datează din 16 ianuarie 2011, în fața unui bar din via Fratelli Rosselli. Doi frați de naționalitate română, în prezent în vârstă de 41 și 39 de ani, furaseră un telefon mobil de la un alt conațional.

Potrivit anchetatorilor, aceștia l-au jefuit, l-au bătut - cu răni despre care se apreciază că s-au vindecat în zece zile - și l-au închis în portbagajul mașinii lor. Fapte pentru care cei doi au fost judecați sub acuzația de jaf, vătămare corporală și răpire.

Un român din Italia i-a înscenat moartea soției, care părea accidentală. O înregistrare l-a dat de gol. Răsturnare de situație

 

La mai bine de 12 ani de la evenimente, în timpul procesului, Tribunalul din Terni, întrunit în calitate de organ colegial, a reclasificat acuzația de tâlhărie ca "violență privată", constatând că faptele presupuse se prescriseseră.

Acuzați că au jefuit un român, l-au băgat în portbagaj și l-au răpit, doi conaționali din Italia au scăpat de acuzații, după 12 ani

 

Un punct de vedere susținut în sala de judecată de către apărătorul celor doi frați, avocatul Francesco Mattiangeli, care la început a susținut că cei doi români nu au avut nicio legătură cu acuzațiile. În sala de judecată, însă, procurorul a cerut o pedeapsă de trei ani și șase luni de închisoare pentru fiecare.

Nimic de făcut: între recalificare și excluderea recidivei, procesul a intrat direct în termenul de prescripție: din punct de vedere tehnic, dacă ipoteza de infracțiune ar fi rămas cea de jaf, tot nu s-ar fi "stins".

 

------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link

->  https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG  

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel