Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Accidente cu zeci de mașini pe autostrada A1 în Italia. Cel puțin 25 de răniți 
WhatsApp
Un accident în lanț a avut loc luni dimineață pe A1, între Piacenza și Parma. 

Au avut loc cel puțin trei coliziuni majore, una la kilometrul 75, alta la kilometrul 80 și alta la kilometrul 85.

Au fost în total cel puțin 25 de răniți, unii grav și tot atâtea vehicule implicate. În ceea ce privește răniții, doi sunt sub cod 3 (gravitate maximă) transportați de urgență la spitalul Maggiore din Parma (unul este la terapie intensivă),  alți șase sunt sub cod 2 (gravitate medie), în timp ce restul au suferit răni ușoare. Totul la câteva zile după accidentul anterior uriaș, în aceeași zonă și tot din cauza ceții.

Salvatorii au fost nevoiți să urce pe balustradele de protecție ale autostrăzii

 

118 a trimis mai multe vehicule de urgență la fața locului atât din Piacenza, cât și din Fidenza.

Numeroase patrule de poliție rutieră din Piacenza, Milano și Parma au ajuns de asemenea la fața locului. Procedura de urgență a fost declanșată având în vedere numărul mare de vehicule implicate. Salvatorii de la 118, Crucea Roșie și Anpas au fost nevoiți să parcurgă câteva sute de metri între mașini și să urce peste balustradă pentru a ajunge la șoferi.  

Un punct medical la peajul Fidenza

 

Alarma a fost declanșată puțin după ora 8 dimineața . Autoritatea Locală de Sănătate din Piacenza a coordonat acțiunile de salvare, în strânsă colaborare cu Anpas și Crucea Roșie, precum și cu Centrul de Operațiuni 118 Emilia-Ovest din Parma. 

Un punct medical avansat a fost înființat la ieșirea de la taxarea din Fidenza. Pe autostradă, pe tronsonul afectat, au intervenit 7 autospeciale de salvare, 9 vehicule Anpas și 9 vehicule CRi, în timp ce alte vehicule au fost alertate și au rămas disponibile pentru orice sprijin teritorial. A intervenit și ambulanța aeriană Parma și alte vehicule de urgență din Fidenza și Parma.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel