Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Accident grav cu două mașini românești în Bulgaria. Doi morți și trei răniți la Terapie Intensivă, între care și un copil de 8 ani
WhatsApp
Accident mortal în Bulgaria, în care au fost implicate și două mașini mașini românești. Două persoane și-au pierdut viața, iar trei sunt rănite grav.  
Două mașini românești, implicate într-un accident grav în Bulgaria (Sursa foto: pronewsdobrich.bg)

Doi ucraineni au murit într-un accident pe drumul III-9002 între localitățile Deneralul Toshevo și Tsarichino din Balcic, a informat șeful sectorului „Poliția Rutieră” din Ministerul Afacerilor Interne – Dobrici, Julian Minev. 

Trei autoturisme s-au ciocnit violent, două înmatriculate în România și unul înmatriculat în Ucraina.

Mașina ucraineană, care se deplasa pe direcția din satul Tsarichino spre satul Kremena, a intrat pe contrasens. A urmat o coliziune cu primul autoturism românesc, în urma căreia mașina ucraineană s-a rostogolit și a lovit frontal al doilea autoturism românesc, a explicat centrul de presă al Direcției Regionale a Ministerului Afacerilor Interne, citat de publicațiile Nova.bg și Pronews Dobrich.  

Copilul ucrainenilor și doi cetățeni români care se deplasau cu al doilea autoturism au fost internați în secția de terapie intensivă a Spitalului de Multispecialitate din Dobrich pentru tratament. Potrivit sursei citate, viața acestora este pusă în pericol. 

Agenția pentru Infrastructura Rutieră îi îndeamnă pe șoferi să circule cu prudență și cu viteză adecvată.

În urmă cu doar câteva zile, un alt accident grav în care a fost implicat un autocar românesc s-a petrecut în Bulgaria, lângă Veliko Tîrnovo. 

MAE: Doi români au fost răniţi grav într-un accident rutier în Bulgaria; doi străini au murit

 

Două persoane de cetăţenie română au fost rănite într-un accident rutier care a avut loc, luni, în Bulgaria, între localităţile Tsarichino şi Kremena, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

În accident au fost implicate trei autoturisme, dintre care două înmatriculate în România.

"Potrivit datelor preliminare comunicate de către autorităţile locale, în urma accidentului, două persoane de cetăţenie română au fost rănite, iar alte două persoane, de altă cetăţenie, au decedat. În accident au mai fost implicaţi alţi patru cetăţeni români, care nu au suferit leziuni sau alte vătămări", arată MAE.

Reprezentanţii Ambasadei României la Sofia au solicitat autorităţilor competente locale, în regim de urgenţă, informaţii suplimentare cu privire la cetăţenia, identitatea şi starea de sănătate a persoanelor implicate în accident, fiind în contact cu reprezentaţii poliţiei şi cu cei ai unităţii medicale din Bulgaria unde sunt spitalizaţi cei doi cetăţeni români răniţi. Din informaţiile obţinute de la reprezentanţii spitalului, cele două victime, cetăţeni români, se află în stare gravă, internate la terapie intensivă, respectiv chirurgie, fiind luate toate măsurile necesare pentru acordarea asistenţei medicale specifice.

De asemenea, MAE transmite că autorităţile locale bulgare au deschis o anchetă pentru stabilirea circumstanţelor în care s-a produs accidentul.

Până în acest moment, la nivelul misiunii diplomatice nu au fost înregistrate solicitări de asistenţă consulară din partea familiei persoanelor afectate. Personalul consular efectuează, totodată, demersurile necesare pentru identificarea şi notificarea familiilor din România ale persoanelor rănite în urma accidentului.

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Sofia: +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758. 

 

----------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel