Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Accesul câinilor la secțiile de votare din Italia. Ministrul de Interne nu impune restricții, însă există câteva reguli
WhatsApp
Românii din Italia pot merge cu câinele la vot, duminică - 9 iunie, însă trebuie să țină cont de câteva lucruri. Iată ce trebuie să faci:
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Europenii se pregătesc să-și exercite dreptul la vot în alegerile europene ce urmează să aibă loc în acest weekend, iar pentru mulți dintre ei, inclusiv pentru cei însoțiți de prietenii lor necuvântători, întrebarea rămâne: pot câinii să fie prezenți la secția de votare și în cabina de vot? Potrivit Organizației Internaționale pentru Protecția Animalelor (Oipa), Ministerul de Interne din Italia nu impune restricții în acest sens, însă decizia finală aparține președintelui secției de votare.

Vot europarlamentare Italia. Accesul câinilor în secția de votare 

 

„Pot exista motive pentru interzicerea accesului câinilor la secția de votare, însă acestea trebuie să fie veridice”, explică avocatul Claudia Taccani, managerul biroului juridic Oipa. Printre aceste motive se numără prezența persoanelor cărora le este frică de câini sau a celor cu alergii. Cu toate acestea, Oipa subliniază că nu ar trebui să existe nicio interdicție sau limitare pentru câinii ghizi ai orbilor.

Pentru a evita eventuale probleme, este recomandat să ținem câinele în lesă și, în cazul în care legea o cere, să avem la îndemână și botniță. Înainte de a intra în clădirea secției de votare, este bine să cerem informații și instrucțiuni de la forțele de poliție prezente.

În cazul în care ni se refuză accesul cu câinele, este important să nu-l lăsăm nesupravegheat în afara secției de votare, pentru a evita stresul sau riscul ca acesta să fie furat, scrie Ansa. 

--------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel