Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
620.000 de doze de vaccinuri împotriva COVID-19, expirate
WhatsApp
Madhya Pradesh Covid-19: Treizeci de elevi din India, vaccinați cu o singură seringă

Elveția deține circa 620.000 de doze de vaccin de la Moderna expirate. 200.000 de unități se află repartizate pe cantoane și peste 400.000 sunt deținute de armată, informație confirmată de Oficiul Federal de Sănătate Publică și citată de swissinfo.ch.

Purtătorul de cuvânt al OFSP a declarat că eliminarea vaccinurilor expirate urmează să primească aprobarea, iar costul distrugerii acestora va fi de un franc per kilogram.

Potrivit instituție de sănătate publică, armata deține circa 7 milioane de doze de vaccinuri în depozite frigorifice. În ultimele luni, numărul cetățenilor elvețieni care au dorit să se vaccineze a scăzut considerabil odată cu ridicarea tuturor restricțiilor impuse în pandemie în februarie 2022.

În cazul în care ar exista un excedent de doze, Elveția dorește să le transfere în programul COVAX, care urmărește să asigure accesul just și echitabil la vaccinurile COVID-19 în întreaga lume și este responsabil de distribuirea dozelor către țările în curs de dezvoltare.

De la începutul pandemiei, în Elveția, care are o populație de 8,7 milioane, peste 12.700 de persoane au murit în legătură cu virusul COVID-19. De asemenea, vaccinarea cu doză dublă este de aproximativ 70 % din populație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel