Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
40 la sută din întreaga infrastructură energetică a Ucrainei, distrusă de Rusia în urma atacurilor regulate cu rachete şi cu drone
WhatsApp
Rusia a deteriorat 40% din întreaga infrastructură energetică a Ucrainei în urma atacurilor regulate cu rachete şi cu drone, potrivit preşedintelui ucrainian, Volodimir Zelenski. 

La o întâlnire la Kiev cu comisarul european pentru Energie, Kadri Simson, Zelenski a vorbit despre urmările terorismului energetic practicat de Rusia, care a afectat deja destul de serios infrastructura Ucrainei, în special centralele termice, cele electrice şi hidrocentralele.

Uniunea Europeană analizează modalităţi privind majorarea rapidă a ajutorului pentru sectorul energetic al Ucrainei, a declarat comisarul european pentru Energie. "Am văzut amploarea distrugerii în Ucraina chiar la faţa locului", a spus Kadri Simson care a etichetat atacurile Rusiei o tactică inumană de a provoca suferinţă oamenilor în prag de iarnă.

40 la sută din întreaga infrastructură energetică a Ucrainei, distrusă de Rusia

 

Comisarul european a călătorit la Kiev după săptămâni de atacuri ruseşti care s-au concentrat asupra infrastructurii civile ucrainiene, în special asupra centralelor electrice. Iernile ucrainene pot înregistra temperaturi foarte scăzute, care ating şi -30 de grade Celsius.

Locuitorilor din Kiev li s-a transmis că din cauza loviturilor aeriene, va avea loc o deteriorare bruscă a aprovizionării cu energie electrică în pragul iernii. În prezent, curentul electric este una dintre singurele metode de care dispun ucrainienii pentru a-şi încălzi locuinţele, deoarece mulţi dintre ei locuiesc în clădiri devastate, fără gaz şi ferestre.

Recent, primarul Kievului, Vitali Klitschko, a rugat Occidentul să trimită pături şi generatoare în Ucraina, pentru a le permite ucrainenilor să treacă iarna. Ieri, premierii finlandez, suedez, norvegian şi islandez, reuniţi în Consiliul Nordic, la Helsinki, s-au angajat să ajute Ucraina şi Republica Moldova să-şi asigure aprovizionarea cu gaze, potrivit Rador.

Ucraina anunță că direcționează încărcăturile cu cereale spre Constanța

 

Compania Ucraineană de Navigaţie pe Dunăre (UDP) lansează proiectul "Coridorul dunărean al cerealelor" pentru transportul produselor agricole spre portul Constanţa - a anunţat, marţi, directorul companiei, Dmitro Moskalenko.

"Încă din vară am presupus că Rusia ar putea încerca să submineze în orice moment 'acordul cerealelor'. Prin urmare, am dezvoltat în mod persistent şi sistematic proiectul nostru Coridorul dunărean al cerealelor" - a scris Moskalenko, pe contul său de Facebook. De asemenea, acesta a subliniat că UDP a investit în realizarea unui sistem propriu de transbordare a cerealelor şi a convenit cu TTS - companie românească - asupra unei scheme de transbordare rapidă şi eficientă în portul Constanţa.

Datorită procesului mai rapid de încărcare şi descărcare, timpul mediu de rulare a flotei va fi redus cu aproximativ 30%, iar proprietarii mărfurilor nu vor trebui să sufere pierderi financiare din cauza aşteptărilor lungi la coadă la terminalul portuar. O componentă importantă a proiectului este dotarea navelor cu sisteme de control online, supraveghere video şi suplimentarea numărului de navigatori din echipaj, lucru care creşte semnificativ eficienţa flotei, relatează Rador.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel