Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
262 de copii au murit, ca urmare a agresiunii armate a Federației Ruse în Ucraina - Procuratura Generală a Ucrainei
WhatsApp
Mai mult de 729 de copii au fost răniți în Ucraina ca urmare a agresiunii armate la scară largă a Federației Ruse.

Începând cu dimineața zilei de 6 iunie 2022, numărul oficial de copii victime pe zi nu s-a schimbat - 262. Datele privind răniții nu s-au schimbat și 467.

Aceste cifre nu sunt definitive, deoarece se lucrează la stabilirea lor în locurile de ostilități active din teritoriile ocupate temporar și eliberate.

Cei mai afectați copii au fost în regiunea Donețk - 189, regiunea Kiev - 116, regiunea Harkov - 112, regiunea Cernihiv - 68, regiunea Luhansk - 53, regiunea Kherson - 52, regiunea Mykolaiv - 47, regiunea Zaporizhia - 29, regiunea Sumy - 17, orașul Kiev - 16, regiunea Zhytomyr - 15.

Ca urmare a bombardamentelor și bombardamentelor constante ale forțelor armate ale Federației Ruse asupra orașelor și satelor ucrainene, au fost avariate 1.938 de instituții de învățământ. În același timp, 182 dintre acestea au fost complet distruse.

Informațiile despre o crimă de război împotriva unui copil pot fi furnizate prin intermediul unui singur centru de evidență: warcrimes.gov.ua și prin telefon: +380961004438, +380683235856, potrivit Biroului Procurorului General al Ucrainei.

 

Lupte grele în Sievierodonețk: după ce au eliberat o jumătate din oraș, Ucraina are din nou probleme

 

Poziția forțelor ucrainene care luptă în orașul Sievierodonetsk, în estul țării, s-a „înrăutățit puțin”, a declarat luni guvernatorul regional, după ce, o perioadă, armata ucraineană reușise să elibereze o jumătate din oraș.

„Apărătorii noștri au reușit să întreprindă un contraatac pentru o anumită perioadă de timp; au eliberat aproape jumătate din oraș. Dar acum situația s-a înrăutățit din nou puțin pentru noi”, a declarat guvernatorul regional din Luhansk, Serhiy Gaidai, la televiziunea națională, citată de Reuters.

Forțele ruse și-au intensificat atacurile pentru a cuceri Sievierodonetsk, un oraș-cheie din regiunea Donbas din estul Ucrainei, pe care Moscova îl vizează după ce nu a reușit să cucerească capitala Kiev la începutul războiului.

 

Un rus a încercat să agreseze sexual de un băiat de 10 ani din Kiev

 

În Kiev, un bărbat de 69 de ani, născut în Rusia,în Novoaltaysk, s-a agățat de un băiat de 10 ani într-un tramvai și a încercat să-i atingă organele genitale. Bărbatul a fost găsit, reținut și informat de suspiciune, transmite presa locală.

Acest lucru a fost raportat pe 6 iunie la Procuratura orașului Kiev. Mesajul către milițieni a sosit de la mama victimei pe 3 iunie 2022.

Acum, deținutul a fost informat despre suspiciunea de comitere a unei infracțiuni penale - acte obscene împotriva unui minor. Problema alegerii unei măsuri de constrângere este în curs de soluționare.

Reamintim că șeful tribunalului districtual din oraș și un avocat care a organizat o schemă frauduloasă de confiscare a proprietății altcuiva vor fi judecați la Kiev. Bărbații au primit șase mii de dolari pentru o hotărâre judecătorească pozitivă în cazul rambursării datoriilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel