Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
20 de migranți români, prinși de poliție în timp ce intrau ilegal din Canada în SUA. 10 dintre ei sunt copii
WhatsApp
20 de români au fost arestați în timp ce încercau să treacă ilegal granița dintre Canada și SUA.

Incidentul s-a petrecut în dimineața zilei de marți, 21 noiembrie, atunci când forțele de poliție de frontieră din Statele Unite au efectuat reținerea a 20 de cetățeni români, surprinși în timp ce traversau ilegal granița statului Maine din Canada. Doi dintre aceștia au fost identificați ca membri ai unei organizații infracționale.

Conform relatărilor publicației New York Post, patru vehicule provenind din provincia canadiană New Brunswick au fost oprite de agenții americani, iar pasagerii au fost conduși la Fort Fairfield (Maine) în vederea procesării. Operațiunea a inclus reținerea a 10 minori și 10 adulți, dintre care două persoane erau cunoscute cu antecedente în legătură cu criminalitatea organizată transnațională.

Cele două persoane cu antecedente au fost supuse procedurilor de îndepărtare rapidă. Fotografiile surprinse în timpul incidentului arată un convoi de vehicule, inclusiv monovolume și SUV-uri de culoare neagră, deplasându-se pe un drum înzăpezit în primele ore ale dimineții.

migranti-romani-sua-canada-2_70064200

Dennis Harmon, agentul responsabil de patrulare, a menționat o creștere semnificativă a numărului de migranți reținuți în sectorul său. În anii 2022 și 2023, sectorul a raportat 303, respectiv 300 de rețineri de migranți, în comparație cu doar 57 în 2021, conform datelor CBP.

Luna octombrie 2023 a înregistrat cea mai aglomerată lună pentru agenții de frontieră din Houlton în ultimii trei ani, cu un total de 53 de rețineri ale migranților. Informațiile privind luna noiembrie nu sunt încă disponibile.

Dennis Harmon a subliniat că această creștere aduce provocări suplimentare pentru resursele Poliției de Frontieră, însă apreciază eforturile remarcabile ale agenților din sectorul Houlton, mai scrie sursa citată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel