Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
12 ani de închisoare pentru cei doi români din Olanda care și-au ucis prietenul pentru 500 de euro: "Am lăsat băiatul să doarmă"
WhatsApp
Doi tineri români au fost condamnați la 12 ani de închisoare, în Olanda, după ce și-au bătut prietenul și l-au lăsat să zacă pe podea. Alexandru Ciornei, în vârstă de 26 de ani, a murit o săptămână mai târziu în spital, iar trupul său a fost la un pas să fie adus în țară înainte ca ancheta poliției să facă lumină în acest caz. 
Alexandru Ciornei, românul ucis în Olanda

Cei doi români care au șocat comunitatea din orașul Almelo din Olanda, Michail T. și Ionel G., au fost găsiți vinovați și condamnați în primă instanță la o pedeapsă de 12 ani de închisoare pentru atacul care a provocat moartea lui Alexandru, un tânăr în vârstă de 26 de ani care venise în căutarea unui trai mai bun.

Evenimentul tragic a avut loc în octombrie 2022, când victima, Alexandru Ciornei, a fost descoperită grav rănită în locuința sa de pe Treubstraat. Deși a fost transportat la spital, tânărul a pierit o săptămână mai târziu, în ciuda eforturilor medicilor.

Ce s-a întâmplat cu românul 

 

Potrivit presei din Olanda, tânărul a ajuns în această țară în căutarea unui trai mai bun, doar cu câteva zile înainte să piară. S-a cazat într-o casă în care erau şi alţi români și pentru că era obosit s-a culcat. Dimineaţa a văzut că i-au dispărut banii din portofel, 500 de euro şi a încercat să afle cine l-a jefuit. Seara, prietenii săi l-au chemat la un grătar, iar Alexandru a cerut explicații de la cel pe care îl bănuia de furt.

Conflictul a escaladat într-o bătaie violentă. Martorii au declarat că victima a fost agresată brutal, iar ulterior a fost găsită grav rănită în camera sa.

Chiar dacă inițial incidentul a fost tratat ca un accident, investigațiile ulterioare au indicat implicarea celor doi suspecți, care au fost acuzați de contribuție la decesul lui Alexandru. Procurorii au obținut dovezi semnificative din partea martorilor și a altor persoane implicate în dosar.

Când acesta a murit, părinții lui Alexandru veniseră deja în Olanda. Dacă la început cazul a fost tratat ca un accident, atunci când și-au dat seama că au de-a face cu o crimă, autoritățile din Olanda au ridicat din nou cadavrul și au început urmărirea penală cu privire la moartea tânărului, care visa la o viață de muzician. Era pasnionat de muzica rap și chiar plănuia să înregistreze videoclipuri muzicale, scrie publicația olandeză AD.

"Am lăsat băiatul să doarmă"

 

Mai mulți martori au depus mărturie cu privire la ce s-a întâmplat în acea seară. Declarațiile martorilor sunt fără ambiguitate și arată cu degetul acuzator spre cei doi români condamnați. Aceștia l-ar fi bătut împreună pe Alexandru. Unul dintre ei chiar a spus într-un mesaj de chat găsit ulterior pe Facebook Messenger „că l-a lăsat pe băiat să doarmă și că a plâns mai întâi ca un copil”.

Potrivit procurorului, faptul că acestea sunt declarații făcute de presupuși prieteni ai celor doi suspecți face ca acest caz să fie unul solid. Poliția nu a acționat peste noapte și chiar a făcut cereri de asistență juridică Angliei și României pentru a-i putea intervieva pe cei implicați.

Verdictul final urmează să fie pronunțat peste două săptămâni

 

În ciuda eforturilor suspecților de a se disculpa reciproc și de a încerca să scape de acuzații, instanța a decis că o pedeapsă de 12 ani de închisoare este justificată pentru brutalitatea actului lor.

Alexandru Ciornei, care visa să își construiască o carieră în muzică, și-a găsit sfârșitul tragic la doar o zi după ce a sosit în Olanda în căutarea unei vieți mai bune.

Familia victimei a fost martoră la momentul tragic al deconectării fiului lor de la echipamentele medicale, iar acum așteaptă cu sufletul la gură verdictul final al instanței, care urmează să fie pronunțat peste două săptămâni.

 

-----------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel