Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ziua Națională a României, sărbătorită la Madrid prin intermediul unui concert extraordinar al orchestrei Violoncellissimo - VIDEO
WhatsApp
Ziua Națională a României a fost sărbătorită la Madrid prin intermediul unui concert extraordinar susținut de orchestra Violoncellissimo, sub bagheta maestrului Marin Cazacu. Evenimentul a avut loc pe 28 de noiembrie, printre invitați numărându-se oficialități importante ale statului spaniol, precum și numeroși reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat în Spania și a reprezentanților comunității românești.

Ambasada României în Spania a organizat, pe 28 noiembrie, un concert extraordinar pentru a marca Ziua Națională a României. Pe lângă marcarea Zilei Naționale, evenimentul desfășurat la sala Teatrului Fernando de Rojas a avut un puternic mesaj politico-diplomatic, celebrând 10 ani de parteneriat strategic între România și Spania. 

"Sute de invitați la Ziua Națională a României au devenit muzicali, apreciind virtuozitatea și mesajul universal transmis de orchestra Violoncellissimo, sub bagheta maestrului Marin Cazacu. Modelul muzicii face posibil un afect comunitar pozitiv în fața stărilor posomorâte și a zgomotelor fără conținut. Prin magia muzicii, am dorit să celebrăm frumusețea diversității și importanța colaborării dintre Spania și România.

Ambasada României, împreună cu Consulatul General și Institutul Cultural Român, a organizat, la Madrid, pe 28 noiembrie, un concert extraordinar pentru a marca Ziua Națională a României, în prezența Decanului Corpului Diplomatic Nunțiul Apostolic, a președintelui Senatului din Spania, Pedro Rollan Ojeda, a ministrului de Interne, Fernando Grande-Marlaska, a Secretarului de Stat din Ministerul spaniol de Externe Francisco Navarro, a coordonatoarei președinției spaniole a Consiliului UE, Aurora Mejia, consilierul militar al regelui Spaniei, Emilio Juan Garcia Cirugeda, precum și a numeroși reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat în Spania și a reprezentanților comunității românești. La eveniment au participat și reprezentanți ai Parlamentului României, ai Secretariatului General al Guvernului de la București și ai Casei Regale din Spania.

Atmosfera a fost una deosebită, iar sala Teatrului Fernando de Rojas din impunătoarea clădire Circulo de Bellas Artes, din inima capitalei spaniole, s-a dovedit a fi neîncăpătoare.

Pe lângă marcarea Zilei Naționale, evenimentul a avut un puternic mesaj politico-diplomatic, celebrând 10 ani de parteneriat strategic între România și Spania, manifestarea recunoștinței față de Spania pentru președinția Consiliului Uniunii Europene. Relația dintre cele două țări s-a dezvoltat într-un mod exemplar în ultimul deceniu, cu colaborări polițienești, în domeniul muncii, al apărării și al comerțului, însă coloana vertebrală a acestei excelente colaborări rămâne comunitatea românească din Spania.

Ambasadorul George Bologan a evidențiat în cuvântul adresat celor prezenți nivelul excelent al relației bilaterale și a transmis un mesaj românilor din Spania: „Dragi compatrioți, Ziua Națională nu se sărbătorește cu mesaje patriotice sterile. Istoria este a faptelor și scrisă de fiecare dintre noi care își stabilește criterii, scopuri și valori pentru bunul renume al României în lume. Valoarea și puterea unui neam stau în energia istoriei și a acțiunilor noastre. Recunoștință tuturor celor care onorați numele de român!”

Concertul a fost transmis live pe paginile de Facebook ale Ambasadei României și a Institutului Cultural Român", este mesajul Ambasadei României în Spania.

Concertul poate fi urmărit accesând acest link.

concert-madrid-ziua-nationala-a-romaniei-3_01338700

concert-madrid-ziua-nationala-a-romaniei-2_07755500

concert-madrid-ziua-nationala-a-romaniei_83762300

---------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel