Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Zi de doliu naţional în Republica Moldova pentru victimele războiului din Ucraina
WhatsApp
Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a declarat "şocată" duminică de "masacrul" din oraşul ucrainean Bucea, în apropiere de Kiev, şi a anunţat o zi de doliu naţional în memoria victimelor de până acum ale războiului dus de Rusia în Ucraina.

"Suntem şocaţi, alături de o lume întreagă, de masacrul din oraşul Bucea", din apropiere Kiev, a scris Maia Sandu pe contul său de Facebook.

"Moldova condamnă cu fermitate aceste crime împotriva umanităţii, la fel cum condamnă acest război ilegal şi neprovocat, declanşat de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei", a adăugat ea.

Citeste si: Zelenski, mesaj dur adresat mamelor soldaților ruși: „Ați crescut niște nenorociți Asasini, jefuitori, măcelari"

Preşedinta Republicii Moldova a mai anunţat că luni va fi "zi de doliu naţional în memoria tuturor vieţilor nevinovate pierdute, în ultimele 39 de zile, în Ucraina".

 

Semnul Z, simbolul agresiunii Rusiei în Ucraina, ar putea fi interzis în Republica Moldova

 

Semnul Z, care a devenit simbolul agresiunii Federaţiei Ruse în Ucraina, ar putea fi interzis în Republica Moldova.

Declaraţia a fost făcută de către Lilian Carp, preşedintele comisiei Securitate Naţională, Apărare şi Ordine Publică a Parlamentului, în cadrul emisiunii Puntul pe Azi de la TVR Moldova.

„Aveţi intenţia, PAS-ul, pentru că aveţi majoritatea, să votaţi o lege în Parlament prin care să interziceţi utilizarea acestei litere „Z”, acest simbol al războiului? -Se discută şi acest lucru.  Interzicerea oricărui element care cheamă la ură, care cheamă la incitarea de război, glorificare de război şi aşa mai departe. Noi luăm în calcul o asemenea abordare”, a spus Lilian Carp, preşedinte, comisia Parlamentară Securitate şi Ordine Publică. 

Rada Supremă de la Kiev a interzis, ieri,  folosirea, pe teritoriul Ucrainei, a literelor Z şi V, simboluri inscripţionate pe tehnica de luptă a ocupanţilor ruşi. Potrivit presei ucrainene, cei care vor încălca legea riscă până la 5 ani de puşcărie. Şi parlamentul leton a votat pentru interzicerea afişării în public a acestor simboluri, afirmând că sunt folosite pentru a glorifica invazia rusă în Ucraina.

Amenzile oscilează între 350 şi 2.900 de euro. De asemenea, afişarea literei Z, devenită simbol propagandistic al susţinerii invaziei ruse în Ucraina, a fost interzisă şi în Germania. Poate fi urmărit penal oricine afişează această literă pentru a arăta că susţine invazia Rusiei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel