Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Zelenski spune că nu va fi pace în Ucraina, atât timp cât Rusia îi menține teritoriile ocupate
WhatsApp
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat marți în Bundestag, camera inferioară a parlamentului german, că pacea în Ucraina nu este posibilă cât timp țara rămâne divizată, cu o parte ocupată de Rusia, conform relatărilor agenției EFE.

"O Europă divizată nu a fost niciodată pașnică. Iar o Germanie divizată nu a fost niciodată fericită. Știți aceasta din experiență (...) facem absolut totul pentru a preveni ridicarea unui zid între diferitele părți ale țării noastre", a spus Zelenski, aplaudat de parlamentarii și oficialii de rang înalt din Bundestag, printre care cancelarul Olaf Scholz și președintele german Frank-Walter Steinmeier.

Președintele ucrainean a explicat că Kievul dorește să pună capăt războiului în interesul Ucrainei și al întregii Europe, dar, în interesul generațiilor viitoare, acest război trebuie să se încheie în condițiile stabilite de Ucraina.

Zelenski spune că Putin nu va fi de acord niciodată cu pacea

 

Ucrainenii care și-au apărat casele și au pierdut membri ai familiilor merită "un sfârșit demn al războiului, un sfârșit care să nu lase niciun fel de dubiu cu privire la cine a câștigat", iar Rusia trebuie să fie trasă la răspundere pentru crimele sale, a subliniat Zelenski.

"Vremea compromisurilor a trecut în momentul în care (președintele rus, Vladimir) Putin ne-a ars orașele", a declarat el, accentuând că Rusia se poate "vindeca" doar dacă își asumă responsabilitatea istorică și că, dacă vor rămâne urme ale conflictului pe undeva, "războiul se va întoarce".

Președintele rus nu este obișnuit decât cu "subjugarea" și va distruge orice posibilitate de compromis, a afirmat Zelenski, menționând că, prin urmare, este în interesul tuturor ca "Putin să piardă personal".

La fel ca și căderea Zidului Berlinului, despre care mulți au crezut că va dura pentru totdeauna, permanența eternă a lui Putin este o "iluzie", a spus președintele ucrainean, iar sfârșitul puterii sale depinde de "leadershipul oamenilor politici și de voința oamenilor".

În același timp, Zelenski a subliniat că dorește să "dea o șansă diplomației", referindu-se la summitul pentru pace care va avea loc în Elveția la sfârșitul acestei săptămâni, relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel