Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Zelenski, avertisment pentru membrii NATO: Conducerea rusă vrea să ocupe nu doar Ucraina, ci şi alte ţări vecine
WhatsApp
Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, s-a adresat, miercuri, liderilor NATO reuniţi la summitul de la Madrid, avertizând că Rusia are obiective mult mai mari în războiul declanşat împotriva Ucrainei. 
Zelenski cere ajutor comunităţii internaţionale pentru a-i scoate pe ruși din centrala de la Zaporojie

Potrivit liderului ucrainean, conducerea rusă vrea să captureze nu numai Ucraina, ci şi alte ţări vecine. Preşedintele crede că Rusia intenţionează să distrugă complet oraşele ucrainene bombardându-le cu arme grele.

De fapt, Federaţia Rusă face deja acest lucru în estul şi în sudul Ucrainei - potrivit lui Zelenski. "Pentru ce? De ce bombe? Pentru ce sunt loviturile de artilerie? Armata rusă face tot posibilul ca un număr cât mai mare de oameni să părăsească oraşele, să nu rămână nimic, în afară de ruine. Şi, apoi, aşa-numita a doua armată a lumii intră în aceste oraşe deja pustiite şi moarte. Şi nu vrea să se oprească în Donbas sau undeva în sudul Ucrainei" - a afirmat preşedintele ucrainean.

Zelenski: Conducerea rusă vrea să ocupe nu doar Ucraina, ci şi alte ţări vecine

 

Zelenski este de părere că Rusia vrea să-şi extindă graniţele, considerând că fostele republici ale URSS sunt proprietatea sa.

G Ad:

Potrivit lui Volodimir Zelenski, ţările baltice, Republica Moldova şi Polonia ar putea fi atacate de ruşi. "Aceasta (Rusia - n.r.) vrea să înghită oraş după oraş, pe toţi cei din Europa pe care conducerea rusă îi consideră proprietatea sa şi nu state independente. Acesta este adevăratul obiectiv al Rusiei. Întrebarea este cine urmează? Moldova? Ţările baltice? Polonia? Răspunsul - toate acestea. Obiectivele Rusiei sunt cunoscute. Sunt evidente. Conducerea rusă vede lumea altfel. Nu aşa cum o faceţi voi. De exemplu, ei (liderii ruşi, n.r.) ei văd Lituania nu ca pe un membru al alianţei voastre, ci ca pe o republică a Uniunii Sovietice. Pentru noi, aceasta este o fostă republică a URSS, pentru noi este trecutul, dar, pentru ei (ruşi, n.r.) - un posibil viitor, vor să o înrobească din nou" - a explicat preşedintele Ucrainei, în mesajul adresat liderilor de state din cadrul NATO.

Volodimir Zelenski a avertizat ţările NATO că situaţia s-ar putea înrăutăţi într-un an, ducând la un "adevărat eşec" al Alianţei, pentru că sub lovitura Rusie ar putea fi membrii NATO, potrivit Rador.

Zelenski la summitul NATO: Ucraina are nevoie de bani şi arme; este un război pentru viitoarea ordine mondială

 

''Acesta nu este un război declanşat de Rusia doar împotriva Ucrainei. Acesta este un război pentru dreptul de a dicta condiţiile în Europa - pentru cum va arăta viitoarea ordine mondială'', a argumentat Zelenski în faţa liderilor NATO, cărora li s-a adresat prin videoconferinţă în timpul summitului Alianţei de la Madrid.

''De aceea este absolut necesar să sprijiniţi Ucraina, chiar de acum, cu arme, finanţare şi sancţiuni politice împotriva Rusiei, care îi vor tăia capacitatea de a finanţa războiul'', a motivat preşedintele ucrainean, subliniind că armata sa are nevoie în special de artilerie modernă, de rachete şi sisteme antiaeriene. ''Oferind-ne acestea, puteţi rupe complet tactica Rusiei de a distruge oraşe şi de a teroriza civili'', a insistat el.

''Pentru a elimina superioritatea artileriei ruse, un avantaj semnificativ, ne trebuie mult mai multe din aceste sisteme moderne, din această artilerie modernă'', a indicat preşedintele Zelenski, precizând de asemenea că Ucraina are nevoie de ''circa 5 miliarde de dolari pe lună'' pentru a se apăra în faţa invaziei ruse. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp

TOP CELE MAI CITITE STIRI

Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri
DCNews.ro
19 aug 2022, 16:11
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCNews.ro
19 aug 2022, 16:11
DCMedical.ro
18 aug 2022, 19:51
DCBusiness.ro
19 aug 2022, 14:13
DefenseRomania.ro
14 aug 2022, 12:06
DCBusiness.ro
19 aug 2022, 14:13
DefenseRomania.ro
14 aug 2022, 12:06
DCNews.ro
19 aug 2022, 16:11
DCMedical.ro
18 aug 2022, 19:51
Spectacola.ro
19 aug 2022, 14:05
Spectacola.ro
19 aug 2022, 14:05
RadioDCNews.ro
19 aug 2022, 15:18
RadioDCNews.ro
19 aug 2022, 15:18
Astrosens.ro
17 aug 2022, 11:24
Astrosens.ro
17 aug 2022, 11:24