Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Zelenski anunță un plan secret al armatei: "va fi pe placul ucrainenilor și-i va supăra pe ocupanți"
WhatsApp
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a dezvăluit în noaptea de miercuri spre joi că planurile militare aprobate într-o reuniune a Statului Major al Comandantului Şef Suprem "vor fi pe placul ucrainenilor" şi "îi vor supăra pe ocupanţi", transmite EFE.
Acţiunile din industria apărării, câştigătoare în contextul războiului din Ucraina

"Desigur, nu pot dezvălui exact temele care au fost discutate de personal. Însă majoritatea rapoartelor, rapoarte acceptate şi planuri aprobate definitiv, vor fi pe placul ucrainenilor. Şi cu siguranţă îi vor supăra pe ocupanţi", a declarat Zelenski în obişnuitul său discurs nocturn.

Totuşi, Zelenski a explicat că la reuniune principala chestiune abordată a fost mişcarea trupelor "în sensul eliberării întregului pământ ucrainean şi tot ceea ce este nevoie pentru punerea în aplicare a operaţiunii noastre de apărare".

Totodată, preşedintele ucrainean a informat că, în regiunea Herson, au fost eliberate miercuri trei localităţi: Novovoskresenske, Novohrihorivka şi Petropavlivka. El a mai spus că forţele ucrainene au doborât şase drone de fabricaţie iraniană.

În fine, şeful statului ucrainean a anunţat că a avut miercuri o discuţie "foarte bună" cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, căruia i-a mulţumit pentru sprijin şi cu care şi-a coordonat "următorii paşi comuni". 

Progrese importante și în Lugansk 

 

Ucraina a anunţat că a făcut progrese militare în regiunea estică Lugansk, până acum controlată aproape în totalitate de ruşi, a declarat miercuri guvernatorul ucrainean al acestei regiuni, Serhii Gaidai, informează AFP.

"Acum este oficial. Eliberarea regiunii Lugansk a început. Mai multe localităţi au fost deja eliberate din mâinile armatei ruse", a declarat Gaidai într-o înregistrare video postată pe Telegram, fără a preciza numele acestor localităţi.

"Drapelul ucrainean a fost înălţat acolo de forţele armate ucrainene. Noi avansăm datorită forţelor noastre armate", a subliniat Gaidai.

Armata ucraineană a realizat în ultimele săptămâni progrese importante în nordul regiunii sudice Herson şi a recucerit din mâinile ruşilor aproape toată regiunea Harkov, în nord-est, deschizând astfel calea pentru continuarea contraofensivei spre regiunea Lugansk, bastion al separatiştilor instalaţi de Moscova din 2014.

Potrivit estimărilor ucrainene, forţele ruse controlau în septembrie 98% din provincia Lugansk.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat marţi că "zeci de localităţi" au fost "eliberate doar în această săptămână", în cele patru regiuni anexate de Rusia: Lugansk, Doneţk, Herson şi Zaporojie.

Şeful statului rus Vladimir Putin a promulgat miercuri legea care oficializează această anexare, decisă oficial vineri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel