Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Zelenski: "Aceasta este declarația militară de faliment a Kremlinului"
WhatsApp
Rusia bombardează Ucraina cu drone kamikaze iraniene. Pentru președintele ucrainean Zelenski, aceasta este "o declarație militară și politică de faliment din partea Kremlinului". Din punct de vedere strategic acest lucru nu ar aduce nimic bun Rusiei, a spus Zelenski.

Pentru că armata rusă a continuat marți să bombardeze Ucraina cu drone de fabricație iraniană, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a atacat Moscova în discursul său de seară: "Apelul rusesc la ajutor pentru Iran este recunoașterea de către Kremlin a falimentului său militar și politic", a declarat Zelenski la Kiev. Rusia a cheltuit miliarde de dolari pentru complexul său militar-industrial timp de decenii, dar acum trebuie să se bazeze pe "drone și rachete destul de simple" de la Teheran, a spus el.

Bombardarea Ucrainei cu roiuri întregi de aceste drone ar putea să le dea speranțe rușilor din punct de vedere tactic, a spus el. "Din punct de vedere strategic, oricum nu îi va ajuta", a spus Zelenski. Președintele a mulțumit întregului personal de apărare aeriană care a doborât rachete și drone. De asemenea, a lăudat sistemul de apărare aeriană Iris-T din Germania: "Este un sistem foarte eficient".

Zelenski: "Aceasta este declarația militară de faliment a Kremlinului"

 

În ultimele zile, armata rusă a doborât din ce în ce mai multe drone de fabricație iraniană de tip Shahed-136 spre aprovizionarea cu energie a Ucrainei, dar și spre orașe. Atât Moscova, cât și Teheranul neagă orice tranzacție de armament cu dronele.

Se pare că Iranul a trimis instructori în peninsula Crimeea, anexată de Rusia la Marea Neagră, pentru a-i antrena pe ruși în operarea dronelor iraniene. New York Times a relatat acest lucru marți (ora locală), citând actuali și foști oficiali familiarizați cu informațiile serviciilor de informații. Instructorii iranieni urmau să îi ajute pe ruși să rezolve problemele cu flota de drone achiziționată de la Teheran. El a spus că acesta a fost un alt semn al apropierii tot mai mari dintre Iran și Rusia de la invazia Moscovei în Ucraina în urmă cu opt luni.

În ultimele zile, armata rusă a tras din ce în ce mai des cu drone de fabricație iraniană de tip Shahed-136 asupra aprovizionării cu energie a Ucrainei, dar și asupra orașelor. Atât Moscova, cât și Teheranul neagă existența unui acord de armament cu dronele. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a calificat utilizarea de către Rusia a dronelor iraniene drept o declarație de faliment a Moscovei.

Secretarul general al NATO: Apărarea antiaeriană pentru Ucraina funcționează deja

 

Pentru a contracara dronele, NATO a promis Ucrainei dispozitive care interferează cu sistemele electronice ale acestora - așa-numitele bruiaje. Secretarul general al NATO a amintit, de asemenea, la o conferință de securitate desfășurată marți la Berlin, de alte arme de apărare aeriană din mai multe țări pentru Ucraina.

"Cred că sistemele pe care le furnizăm fac o mare diferență", a spus el. "Ucrainenii sunt capabili să doboare multe rachete și drone care se apropie". Iar echipamentul Ucrainei se va îmbunătăți în viitor, a adăugat el.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel