Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Zeci de români au dispărut fără urmă în Spania. Familiile au sesizat autoritățile, dar în zadar
WhatsApp
Unde sunt zecile de români plecați să lucreze în Spania de care nimeni nu mai știe nimic? I-a înghițit pământul? Au plecat din casele lor din România ca să trăiască mai bine dar au dispărut fără urmă.
Fotografie creată de Ivan Samkov, de la Pexels

Pe site-ul Poliției Române am găsit 20 de români dispăruți în Spania, scrie ziarulromânesc.es.

Potrivit articolului scris de publicația mai sus menționată, numărul  românilor dipăruți ar putea fi mult mai mare deoarece mai sunt și alte persoane de naționalitate româna declarațe dispărute Spania. A nu mai pune la socoteală dispariția celor care încă nu este declarată oficial. fiind declarați dispăruți doar pe rețelele de socializare.

De exemplu, în Spania a dispărut pe 4 mai 2022 Cătălin Liviu Cristea, de 30 de ani, de la Leganes, Madrid. Și Ionuț Cozma, de 37 de ani, a dispărut tot la Madrid, pe 29 septembrie 2020 la Alcorcon, informează Centrul pentru Dispăruți din Spania. Știm că sunt români doar citind numele lor.

Cei 20 de români dispăruți în Spania de pe siteul Poliției Române sunt majoritatea născuți între anii 1960-1980. Sunt fii, frații, părinții cuiva, care îi caută. În unele cazuri, de foarte mulți ani.  

Bordeianu George Cătălin, născut în 1973 și dispărut la Alicante. Polițiștii au fost sesizați de fiica sa, care nu a mai reușit să ia legătura cu el. Lucra în Spania, dar din noiembrie 2021 nimeni nu mai știe nimic de el.

Și Culbece Neculai Cristian, de 47 de ani, a dispărut tot în Spania, la Igea. Soția a reclamat dispariția lui în iunie 2020. Bărbatul plecase în Spania, la muncă, cu șase luni înainte.  

Cel mai în vârstă dintre cei 20 este Ioan Dinu, născut în 1946. Se știe că a plecat din Catalayud în iulie 2019 cu un autocar. Nu a mai ajuns la destinație, la Ivănești, Vaslui, la data de pe biletul de călătorie: 23/07/2019.

Cel mai tânăr dintre cei 20 este Ursache Adrian Gigel. Născut în 1987 și dispărut la Malaga. Din 2010 nu se mai știe nimic de el, deși familia a sesizat dispariția sa abia în 2012. În Granada a dispărut Tatan Richard Mirel, la Cordoba Constantinescu Cristea, ultimele vești despre el sunt din 2009, de când nu a mai luat legătura cu familia.

 

Ioan, Laszlo, Nicoleta, Adriana și ei dispăruți în Spania

 

Nu se mai știe nimic nici de Ioan Ignat dispărut la Roquetos del Mar, sau de Laszlo Doboș, de la Madrid.

Între dispăruți sunt și femei, despre Vasile Alexandra Nicoleta din Ploiești nu se știe nici măcar orașul spaniol în care a dispărut. Era plecată în Spania din 2005. Pentru două luni a sunat acasă, vorbea cu mama sa, spunea că lucrează în bar la Castellon. De fapt și solicitarea localizării în Spania a fost făcută de mama sa în 2009.

Vieru Adriana, de 50 de ani, a dispărut dintr-un spital din Barcelona.

Au decis ei să nu mai dea niciun semn? Să rupă orice legătură cu cei dragi? Să nu mai sune? Sau au fost victime ale unor accidente de circulație sau chiar de muncă? Au dispărut împotriva voinței lor?

Este posibil să dispară fără urmă în Spania, care este pe locul 3 în topul comunităților de români în străinătate, după Italia și Germania?Familiile lor nu pot da niciun sens dispariției lor, rămân numai cu un gol imens și într-o așteptare infinită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel