Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Zeci de români, aflați la bordul unui avion, se chinuie de două zile să ajungă la destinație: „Ne-au riscat viețile în felul ăsta”
WhatsApp
Vacanță cu peripeții pentru zeci de români aflați la bordul unei aeronave, care se chinuie de două zile să ajungă în Insula Madeira, din Arhipelagul Azore.
Zeci de români, aflați la bordul unui avion, se chinuie de două zile să ajungă la destinație: „Ne-au riscat viețile în felul ăsta”

Din cauza furtunilor puternice, avionul lor s-a învârtit de zece ori deasupra aeroportului, dar forța vântului era prea mare pentru a ateriza. Echipajul a decis, în cele din urmă, să se îndrepte spre Portugalia, apoi la Frankfurt. Românii au așteptat inclusiv astăzi ore bune în aeroportul german o nouă cursă spre destinație.

Piloții cursei LH1170, aparținând companiei Lufhtansa, au încercat de mai multe ori să ajungă pe pista aeroportului Funchal din Madeira, iar călătorii au trecut prin momente succesive de teamă și speranță, informează Știrile PRO TV.

Înregistrările hărților radar arată că aeronava a făcut zece survolări în încercarea de a ajunge la sol. În avion, unii călători au filmat momentele de groază ale unui început de vacanță la care nu se aşteptau.

„Suntem un grup de 30 de români din Constanța, Pitești, Iași și din jurul Bucureștiului și ne-au riscat viețile în felul ăsta...”, spune un turist, conform sursei citate.

 

Aterizările pe aeroportul Funchal sunt printre cele mai grele din lume

 

Tot arhipelagul din vecinătatea coastelor Portugaliei a fost măturat de furtuni extreme, iar aterizările pe aeroportul Funchal sunt printre cele mai grele din lume.

Pe aeroportul amplasat în insulele Azore, piloţii sunt nevoiţi să facă un viraj foarte strâns înainte să aterizeze. În plus, o bună bucată din pistă este construită pe piloni cu o înălţime de 70 metri, deasupra oceanului.

În cazul turiştilor români, piloții au renunțat să mai aducă avionul la sol din cauza rafalelor puternice.

„Vom ateriza în Lisabona, vom umple rezervoarele astfel încât să ne putem întoarce la Frankfurt”, a anunțat căpitanul.

 

Compania le caută alternativă

 

Într-un final, românii au ajuns din nou la Frankfurt, dar nici luni, la două zile de la plecarea spre destinația de vacanță, nu au reușit să pună piciorul în Madeira, desinația lor finală.

„Le vom găsi zboruri alternative, pasagerii ar trebui să meargă la ghișeele noastre de transfer din aeroport. Dacă trebuie să stea mai mult în aeroport, pasagerii vor fi îndrumați de personalul nostru”, a precizat Boris Bogolski, ofițer de presă Lufthansa.

„Din discuțiile purtate cu reprezentantul agenției de turism, compania de zbor știa de furtună și multe zboruri au fost anulate”, susține un turist.

„Ştim că multe zboruri au fost afectate, au fost anulate, ne așteptăm ca după ce această situație o să treacă, pasagerii o să înceapă să depună reclamații ca să vadă ce pot să facă ca să-și recupereze o parte din bani”, a precizat Ramona Colea, director general Flight Claim.

Sute de zboruri au fost anulate în ultimele cinci zile pe aeroporturile din vestul Europei, din cauza furtunii Eunice care s-a abătut asupra continentului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel