Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Zborurile către destinații exotice, tot mai căutate de români. Cele mai populare destinații
WhatsApp
După un an de restricţii dure, în care turismul s-a prăbuşit, singurele oferte care merg din ce în ce mai bine sunt zborurile directe spre destinaţii exotice.
Foto ILUSTRATIV

Oamenii vor să se odihnească în zone izolate, care le dau senzaţia de siguranţă în fața bolii. Aşa că agenţiile de turism s-au adaptat.

Luna aceasta vor fi lansate zboruri directe către Kenya, iar pentru vacanţă de Paşte au fost puse în vânzare, în premieră, bilete în Insulele Capului Verde. Asta după ce în ianuarie şi februarie ai noştri au plecat cu miile în Maldive, Zanzibar şi Republica Dominicana.

Plaje întinse pe kilometri întregi de coastă. Aşa arată paradisul exotic din insulele Capului Verde din Oceanul Atlantic. Aici vor putea ajunge romanii de Paşte, după un zbor direct din Bucureşti care va dură aproape 9 ore.

„Găsesc pe de-o parte vreme bună, este destinaţia cu 350 de zile de soare pe an. Găsesc un peisaj foarte variat pe cele 10 insule, fiecare diferită în felul ei. Am căutat o destinaţie care să fie safe atât în context general dar şi cel specific de covid”, a declarat Cristian Zaha, reprezentant agenţie de turism, potrivit Știrile PRO TV.

Cele 10 insule vulcanice ale arhipelagului, unde locuiesc puţin peste o jumătate de milion de oameni, au atât plaje cu nisip auriu şi valuri perfecte pentru sporturile nautice, dar şi nisip fin şi alb şi ape turcoaz pentru relaxare. Operatorii de turism de la noi spun că interesul pentru această destinaţie este mare şi au în plan să mai adauge un zbor.

 

„Ce-o face pe Kenya o destinaţie potrivită pentru chartere?”

 

Pentru o altă destinaţie turistică mai puţin căutată până acum, Kenya, cursele charter vor fi lansate peste câteva zile.

„Ce-o face pe Kenya o destinaţie potrivită pentru chartere? În primul rând este zona de safety versus COVID. Kenya a tratat, poate dintre ţările africane, cel mai serios problema covidului, cu restricţii de călătorie, cu graniţe închise. Kenya are un sistem medical foarte bine pus la punct”, a explicat Sorin Stoica, reprezentant agenţie de turism, conform sursei citate.

În plus, măsurile de siguranţă sanitară sunt stricte în zonele turistice ale ţării. Turiştii se pot bucură de plajele de pe malul Oceanului Indian, dar şi de excursii în mijlocul naturii africane. Tarifele pentru un pachet de vacanţă în Kenya său Capul Verde pornesc de la 1.000 de euro de persoană şi includ zborul şi 7 nopţi de cazare cu mic dejun.

Cu aceste destinaţii exotice care se afla la doar un zbor distanţă de România, mulţi operatori de turism de la noi au reuşit să-şi salveze afacerile lovite crunt de pandemie.

Practic, Spania, Turcia şi Grecia, destinaţii preferate în mod tradiţional de români, dar închise din cauza crizei sanitare, au fost înlocuite acum cu Maldive, Zanzibar şi Dominicană. Aşa se explică şi cum România este pe locul cinci în lume la numărul de turişti ajunşi în Maldive în primele două luni ale acestui an.

Peste 6.800 de români au vizitat arhipelagul din Oceanul Indian în lunile ianuarie şi februarie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel