Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
World Wildlife Fund avertizează: reduceți risipa alimentară
WhatsApp
Foto: Pixabay

Fundația World Wildlife (WWF) a dat publicității un raport în care se afirmă că aproximativ 40% din toate alimentele produse în lume nu sunt niciodată consumate.  

Cu ocazia Zilei Salvării Alimentelor, WWF, a anunțat că cele 40% din alimentele neconsumate îi corespund aproximativ 2,5 milioane de tone, adică echivalentul tuturor alimentelor produse de la 1 ianuarie 2022 și până pe 26 mai. Cifra este mai mare decât estimarea anterioară, de 33%, a Națiunilor Unite, în 2011, anunță swissinfo.ch.

WWF a declarat că toți comercianții cu amănuntul, procesatorii și consumatorii ar trebui să renunțe la „cultul frumuseții” pentru fructe și legume. Mâncatul alimentelor doar din cauza aspectului pe care îl au duce la o risipă alimentară considerabilă, pentru că produsele care nu cresc la standardele cerute sunt aruncate după recoltare, supermarketurile aruncă produsele prea coapte, iar consumatorii cer legume și fructe arătoase.

În România, statistica indică că anual sunt aproximativ 5 milioane de tone de deșeuri alimentare, în timp ce aproape 5 milioane de români trăiesc la limita sărăciei și întâmpină dificultăți în procurarea hranei zilnice. Cea mai mare risipă de hrană, peste 95%, se înregistrează în mediul urban, unde resturile municipale ajung la groapa de gunoi, făcând imposibilă valorificarea deșeurilor, atât alimentare, cât și nealimentare.

Risipa alimentară se proiectează în efecte negative masive asupra mediului: pierderi de resurse de apă, sol și energie, biodiversitate, emisii de gaze cu efect de seră şi schimbări climatice, poluare în apa, aer și sol cu fertilizatori, pesticide şi metanul rezultat din descompunerea alimentelor care sfârșesc la groapa de gunoi.

 

Foto: Pixabay

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel