Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Vremea în Italia, 16 - 23 iunie 2024: Anticiclonul african Minos aduce temperaturi de 40 de grade
WhatsApp
Vremea în Italia. Iată prognoza meteo pentru săptămâna viitoare: 16-23 iunie 2024.
Sursa foto: freepik.com

În Italia, săptămâna viitoare se anunță un val de căldură extremă, odată cu sosirea anticiclonului african Minos. Astăzi, duminică, 16 iunie, este ultima zi în care instabilitatea atmosferică va mai aduce nori în nord și centru, cu posibile precipitații după-amiază în zonele alpine. Sudul se va bucura de soare și cer senin, cu doar câteva nori dispersați în anumite regiuni. Începând de luni, Minos va domina vremea pe întreaga peninsulă, aducând cer senin și temperaturi în creștere rapidă.

Prognoză meteo Italia

 

Luni, 17 iunie, va marca tranziția spre o vreme stabilă și caldă în toată Italia. În nord, soarele va reapărea, iar în centru și Sardinia vremea va deveni tot mai senină pe măsură ce anticiclonul se întărește. Temperaturile vor crește semnificativ, urcând până la 40°C în unele regiuni din Centru și Sud.

De marți, 18 iunie, și până la finalul săptămânii, Italia va fi sub influența puternică a anticiclonului Minos, cu soare predominant și temperaturi extreme în sud, apropiate de 40°C. În nord, se vor înregistra temperaturi peste 33°C, iar doar regiunile montane vor mai avea șanse reduse de averse izolate. Joi și vineri vor fi cele mai calde zile, cu vârfuri de până la 38-40°C în Centru și Sud, în timp ce nordul va avea cer senin sau doar câțiva nori pasageri.

Weekendul de 22 și 23 iunie va aduce continuarea condițiilor toride și însorite pe întreg teritoriul Italiei, cu mici înnorări și posibile furtuni în nord abia duminică. Temperaturile vor rămâne la valori ridicate, accentuând perioada de caniculă care va domina întreaga țară în următoarele zile.

-------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel