Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Europarlamentare 2024. Românii votează din toate colțurile lumii
WhatsApp
Alegeri 9 iunie 2024. Votarea în străinătate se desfășoară în toate secțiile de votare organizate în Europa.
Lista secțiilor de votare din străinătate (Foto: Freepik)

Votarea în străinătate pentru alegerile pentru Parlamentul European se desfășoară duminică în toate secțiile de votare organizate în Europa, prin deschiderea, la ora 10:00 (ora României), a secției de votare organizate la Reykjavik, Islanda, transmite MAE.

La ora 10:00 (ora României), votul era în curs de desfășurare într-un total de 775 secții deschise în Africa, Asia, Australia, Europa, Orientul Apropiat și Mijlociu și Oceania. În total, în străinătate au fost organizate 915 secții de votare.

Următoarele secții din străinătate unde va începe votarea în cursul zilei de duminică sunt cele organizate în Argentina, Brazilia, Canada, Chile, Columbia, Cuba, Mexic, Peru, Uruguay și SUA.

Ultimele secții în care începe votarea, la ora 17:00 (ora României), sunt cele organizate în Vancouver și pe coasta de Vest a SUA (Los Angeles, Anaheim, San Diego, Sacramento, San Francisco, Las Vegas, Phoenix, Portland, Seattle).

În contextul diferențelor de fus orar, votarea în străinătate la alegerile europarlamentare se va desfășura pe durata a 34 de ore, scrie Agerpres. 

Lista secțiilor de votare din străinătate poate fi consultată pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe, la secțiunea dedicată alegerilor.

Până la ora 13:00 (ora României), în străinătate votaseră 63.365 de alegători, conform https://prezenta.roaep.ro.

------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel