Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Voluntarii au același statut ca şi militarii Forţelor Armate Ruse. Putin a semnat legea federală
WhatsApp
Preşedintele rus, Vladimir Putin, a semnat vineri o lege federală, care conferă voluntarilor un statut similar cu cel al militarilor Forţelor Armate Ruse.

Documentul a fost publicat pe portalul oficial de informaţii juridice, transmite Agenţia de presă RIA NOVOSTI, titrează Rador. Potrivit legii, cetăţenii ruşi care sunt înrolaţi în formaţiunile de voluntari primesc statutul de personal militar. Voluntarii şi membrii familiilor acestora vor beneficia de garanţiile sociale şi compensaţiile acordate personalului militar din Rusia.

După cum se menţionează în document, renta bănească pentru voluntari nu poate fi mai mică faţă de cea a militarilor angajaţi pe bază de contract, care ocupă poziţii militare similare. Voluntarii au, de asemenea, dreptul la asigurări acordate din bugetul federal.

Voluntarii au același statut ca şi militarii Forţelor Armate Ruse

 

Formaţiile de voluntari sunt create de Ministerul rus al Apărării printr-o decizie a preşedintelui Federaţiei Ruse, în perioada de mobilizare, în perioada funcţionării legii marţiale, în timp de război, în caz de conflicte armate, în timpul operaţiunilor de combatere a terorismului, precum şi atunci când sunt utilizate Forţele Armate Ruse în misiuni în străinătate.

Numărul unor astfel de formaţiuni, zonele de operare şi sarcinile acestora sunt, de asemenea, stabilite de Ministerul Apărării. Acestea pot include cetăţeni ruşi înscrişi atât în mod voluntar în cadrul lor, cât şi personal militar trimis acolo prin decizia Ministerului rus al Apărării. Contractul se va încheia între cetăţean şi Ministerul rus al Apărării şi prevede termenii şi condiţiile pentru îndeplinirea atribuţiilor de voluntar.

Putin a anunţat că numărul ruşilor mobilizaţi a depăşit cifra de 300.000. 

Rusia spune că fiecare soldat mobilizat în războiul din Ucraina va primi 3.200 de euro

 

Rușii mobilizați în războiul din Ucraina vor primi o plată unică în valoare de 3.200 de euro, anunță Kremlinul.

Președintele Vladimir Putin a ordonat joi o plată unică de 195.000 de ruble (3.200 de euro) pentru soldații contractuali și cei care au fost mobilizați să lupte în Ucraina, a spus Kremlinul, relatează Reuters.

Săptămâna trecută, Moscova a declarat că „mobilizarea parțială” a 300.000 de rezerviști s-a încheiat, dar a recunoscut că au existat probleme.

Peste 2.000 de persoane au fost arestate la proteste împotriva mobilizării, în timp au fost chemați la înrolare și bărbați care aveau scutiri medicale sau nu aveau niciun fel de experiență militară.

Într-un decret publicat pe site-ul Kremlinului, Putin a spus că plata a fost concepută „pentru a oferi măsuri suplimentare de sprijin social” soldaților contractați și celor care au fost mobilizați. Nu a dat mai multe detalii.

Salariul minim lunar oferit pentru soldații contractuali este de 160.000 de ruble (2.700 de euro), adică de aproape trei ori mai mare decât media națională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel