Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Volodimir Zelenski: „Nu cred că Putin va folosi armele nucleare. Lumea nu îl va lăsa”
WhatsApp
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat miercuri că el nu crede că lumea îi va permite preşedintelui rus Vladimir Putin să folosească armele nucleare şi a promis că va continua eliberarea teritoriilor ucrainene ocupate de trupele ruse, transmite Reuters.

Zelenski a făcut aceste afirmaţii într-un interviu acordat postului german BILD TV, după ce Putin a ordonat mai devreme o mobilizare parţială a rezerviştilor şi a promis că Rusia va folosi „toate mijloacele” pentru a se proteja, făcând aluzie la armele nucleare.

„Nu cred că (Putin) va folosi aceste arme. Nu cred că lumea îi va permite să folosească aceste arme”, a declarat preşedintele ucrainean.

„Mâine, Putin ar putea spune: în plus faţă de Ucraina, vrem şi o parte din Polonia, altfel vom folosi armele nucleare. Nu putem face aceste compromisuri”, a argumentat Zelenski.

Potrivit acestuia, mobilizarea ordonată de Putin este răspunsul la înfrângerile suferite de trupele sale pe câmpul de luptă în Ucraina. „El vede cum unităţile sale pur şi simplu o iau la fugă”, susţine preşedintele ucrainean, adăugând că Putin „vrea să înece Ucraina în sânge, inclusiv în sângele propriilor săi soldaţi”.

„Noi vom acţiona conform planurilor noastre, pas cu pas. Sunt sigur că ne vom elibera teritoriul”, a promis Zelenski, care a calificat drept o „mascaradă” referendumurile de anexare pe care Rusia le va desfăşura în perioada 23-27 septembrie în patru regiuni ucrainene parţial controlate de trupele ruse, respectiv Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie.

 

Vladimir Putin ordonă mobilizare parţială în Rusia în contextul invaziei în Ucraina

 

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat miercuri o mobilizare militară parţială în Rusia pentru îndeplinirea obiectivelor „operaţiunii militare speciale” în Ucraina, în cursul unui discurs televizat către naţiune, potrivit TASS, Reuters şi AFP.

Putin a declarat că a semnat un decret privind mobilizarea parţială începând de miercuri a rezerviştilor pentru „operaţiunea militară specială” în Ucraina, ale cărei obiective nu s-au schimbat, a asigurat el.

În discursul său televizat, anunţat iniţial pentru marţi seara, dar care fusese amânat din motive neprecizate, preşedintele rus a afirmat că obiectivul său este "eliberarea" Donbasului, zonă minieră din estul Ucrainei compusă din regiunile Doneţk şi Lugansk şi că majoritatea populaţiei din această zonă nu doreşte să revină la ceea ce el a numit „sub jugul” Ucrainei.

Pe un ton marţial, Vladimir Putin a spus că sprijină referendumurile de anexare care vor fi organizate în teritoriile ucrainene ocupate de Rusia, spunând că este de „datoria lui morală” să-i protejeze pe locuitorii de aici de „neonaziştii” aflaţi la putere la Kiev.

Preşedintele rus a afirmat că ţara sa nu face decât să răspundă agresiunii Occidentului, care, potrivit lui, supune Moscova unui „şantaj nuclear”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel