Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Vladimir Putin, la ceremonia de extindere a Rusiei: „Ne vom apăra pământul cu tot ceea ce avem” (FOTO + VIDEO)
WhatsApp
Kremlinul găzduiește o ceremonie în care este oficializată anexarea regiunilor ucrainene Doneţk şi Lugansk (est) şi Herson şi Zaporojie (sud).

Ceremonia are loc în Sala Sfântul Gheorghe din Marele Palat al Kremlinului, de la ora locală 15.00, și vor fi semnate acorduri „cu toate cele patru teritorii care au organizat referendumuri şi au făcut solicitări corespunzătoare părţii ruse”, potrivit Kremlinului.

Rusia revendică aproximativ 109.000 km pătrați din teritoriul ucrainean, sau aproximativ 18%, în plus față de Crimeea, pe care Rusia a anexat-o în 2014. 

2. -imagine fara descriere- (sala_de_aur_rusia.jpg)

„Rezultatele sunt cunoscute și voi știți foarte bine care au fost acestea. Rusia acceptă Lugansk, Donețk, Herson și Zporojie. Legile ruse se vor aplica către noii noștri cetățeni, pentru că asta este dorința a millioane de cetățeni. Este dreptul lor natural. Cele patru regiuni au făcut o alegere istorică pentru generațiile viitoare. (...) Oamenii au fost supuși terorii în Ucraina.

Marea noastră patrie a trăit momente dificile după căderea URSS. URSS nu se mai întoarce, iar Rusia are alte lucruri de făcut. Vorbim de milioane de oameni care se consideră parte din Rusia și care au dorit foarte mult să revină la adevărata lor patrie. Vorbim de milioane de oameni care au revenit în sânul patriei. Oamenii din cele patru regiuni vor deveni cetățenii noștri! Ei au făcut această alegere.

Vreau ca toți cei de la Kiev și tot Vestul și să audă dorința oamenilor din Donbas și Zaporijie, care vor deveni cetățeni ai Rusiei pentru totdeauna.

Astăzi vrem să le redăm stima și ne vom apăra pământul cu tot ceea ce avem. Este vorba de siguranța noastră. Trebuie să reconstruim școli, locuințe. Vom lucra în direcția creșterii securității astfel încât toate regiunile marii noastre patrii să fie apărate și în siguranță.

Vreau să le spun părinților pentru ce luptă poporul nostru. Vă spun că luptăm pentru pace! Încă din 1991 distrugerea Rusiei a continuat.

Le mulțumesc militarilor care au luat parte la operațiunea specială și celor care au luat parte la mobilizarea parțială. Luptăm cu un inamic care distruge lumea și creează crize, Ucraina. Vestul este gata de orice pentru a-și lua partea de peste tot din lume. Acesta este motivul suprem pentru care ei fac ceea ce fac și de aceea sunt atât de agresivi față de culturile independente. E important pentru ei ca toate țările să lucreze cu SUA. Ei își vor doar profiturile. În dorința de a-și păstra puterea nelimitată apare războiul hibrid împotriva Rusiei. Vor să ne facă o colonie, vor să ne jefuiască, încearcă să ne oprească dezvoltarea, cultura.

Vom proteja țara noastră! Înțelegerile pe care le-am făcut privind tratatele nucleare, au fost numai minciuni. Aceste tratate au fost rupte în bucăți. Ei spun minciuni, ne cred proști. Rusia este o civilizație de mii de ani. Nu vom trăi după regulile pe care ei ni le fac, ne facem propriile reguli. Vestul decide cine are dreptul să stabilească granițe și cine nu. Cine le-a dat acest drept? Vestul nu poate accepta că nu trebuie să domine tot ce se întâmplă în lume. Ei discriminează oameni și nu vom accepta aceste politici rasiste. Rusofobia este un tip de rasism care crește acum peste tot în lume”, a spus Putin.

4. -imagine fara descriere- (sala_de_aur_rusia-2.jpg)

În Piața Roșie din Moscova a fost amenajată o scenă cu ecrane video gigantice și cu panouri cu mesajele „Donețk, Luhansk, Zaporojie, Herson - Rusia!", iar în această după-amiază este programat un concert grandios pentru a marca anexarea.

 

Știre în curs de actualizare...

 

Vladimir Putin a semnat decrete de recunoaştere a independenţei regiunilor Herson şi Zaporojie

 

Preşedintele Vladimir Putin a semnat, joi seară, decrete de recunoaştere a independenţei regiunilor Herson şi Zaporojie, acesta fiind un pas intermediar către anexarea oficială a acestor teritorii.  

„Ordon recunoaşterea suveranităţii şi independenţa de stat în regiunile Zaporojie şi Herson”, declară el în aceste decrete, informează Reuters. 

Kremlinul va găzdui vineri, la ora 15:00, o ceremonie în care va fi oficializată anexarea regiunilor ucrainene Doneţk şi Lugansk (est) şi Herson şi Zaporojie (sud).

Rusia recunoscuse deja independenţa Republicii Populare Doneţk (DNR) şi a Republicii Populare Lugansk (LNR), la cererea liderilor lor separatişti pro-ruşi, la sfârşitul lunii februarie, cu puţin timp înainte de începerea ofensivei sale în Ucraina.

Vladimir Putin va susţine vineri cu această ocazie „un discurs important", potrivit purtătorului său de cuvânt, Dmitri Peskov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel