Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Vladimir Putin, glumă despre Europa: „Tată, de ce e atât de frig?” - VIDEO
WhatsApp
La Forumul de discuţii Valdai de la Moscova, considerat de occidentali ca fiind un mijloc de propagandă rusă, Vladimir Putin s-a întrecut din nou în declaraţii inflamatorii la adresa Occidentului. De la glume pe seama crizei de energie din Europa şi până la a o numi pe Liz Truss o „fată ieșită din minți”, Putin a lansat iar o tiradă a acuzațiilor la adresa Occidenului spunând că „joacă un joc periculos, sângeros și murdar” în Ucraina. 

Putin a atacat din nou SUA, UE și politica occidentală internațională pretinzând totuși că Rusia nu a considerat niciodată că „SUA i-ar fi dușman”. Vladimir Putin susține că Occidentul este „orbit de colonialism” și că vrea să stăpânească restul lumii. Totodată, nu i-au scăpat nici câteva glume, potrivit Observator, în special cu referire la criza energetică, care se resimte cel mai tare în Europa. 

Putin glumește despre Europa:

Fiul: Tată, de ce e atât de frig?

Tata: Pentru că Rusia a atacat Ucraina

Fiul: Ce legătură are cu noi?

Tata: Pentru că i-am sancționat pe ruși.

Fiul: De ce?

Tata: Ca să-i pedepsim

Fiul: Atunci și noi suntem ruși?

 

 

Vladimir Putin: Liz Truss este „puțin ieșită din minți”

 

Vladimir Putin a mai spus că fostul prim-ministru al Marii Britanii Liz Truss este „puțin ieșită din minți”, referindu-se la deschiderea ei față de utilizarea armelor nucleare dacă este necesar. „Cum poți spune astfel de lucruri în public? O puteau corecta. Washingtonul ar putea spune public: Nu avem nimic de-a face cu asta”, a spus Putin în timpul discuțiilor de joi la Moscova. 

În cadrul discuțiilor, Putin a repetat o afirmație anterioară făcută de Kremlin despre faptul că Ucraina ar fi pregătit utilizarea unei bombe murdare. El nu a oferit nicio dovadă pentru afirmația sa, dar a recunoscut că el i-a ordonat ministrului apărării, Serghei Șoigu să-l contacteze omologul său american, Lloyd Austin. Kievul a negat cu fermitate acuzațiile, iar Biden a avertizat Rusia să nu folosească arme nucleare tactice în conflictul său cu Ucraina. 

 

Putin: „Tehnologia care există în Ucraina permite producerea” unei asemenea bombe

 

„Noi suntem de acord (cu o inspecţie a AIEA în Ucraina). Şi să o facă cât mai repede posibil, pentru că ştim că acum Kievul face tot ce poate pentru a şterge indiciile acestor planuri. Ei (ucrainenii n.red) lucrează la asta”, la pregătirea unei „bombe murdare”, a spus Putin. El a susţinut că ştie „cu aproximaţie” unde ucrainenii ar fabrica o astfel de bombă, care nu este o bombă atomică, dar conţine elemente radioactive.

„Combustibilul nuclear uzat a fost uşor modificat. Tehnologia care există în Ucraina permite producerea” unei asemenea bombe, a mai susţinut Putin.La cererea Kievului, care a negat categoric că ar avea intenţiile despre care vorbeşte Putin, Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică  a anunţat că va trimite o misiune care să inspecteze instalaţiile nucleare ucrainene.

„Noi nu am vorbit niciodată direct despre posibila folosire de către Rusia a armamentului nuclear. Doar am răspuns declaraţiilor făcute de liderii ţărilor occidentale”, a estimat Putin. El a acuzat Occidentul că apelează la un şantaj nuclear „primitiv” şi a insistat că Rusia ar recurge la folosirea arsenalului său nuclear doar pentru a-şi apăra teritoriul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel