Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Vladimir Putin ar fi dat ordin armatei sale să cucerească întreaga regiune Luhansk până pe 26 iunie
WhatsApp
Blocada Rusiei asupra porturilor ucrainene, care împiedică exportul a milioane de tone de cereale, este o adevărată „crimă de război”. O spune înaltul reprezentant pentru politică externă al Uniunii Europene, Josep Borell.

Pe de altă parte, şi Kremlinul acuză o blocadă fără precedent asupra mărfurilor care tranzitează Lituania către enclava Kaliningrad, și a amenințat că vă răspunde acestei măsuri pe care a numit-o „deschis ostilă”. Pe front, ucrainenii rezistă, dar președintele Zelenski spune că se așteaptă la noi atacuri ale rușilor, în special în zona Harkovului.

Putin ar fi dat ordin armatei sale să cucerească întreaga regiune Luhansk până pe 26 iunie. Și, potrivit armatei ucrainene, rușii și-au intensificat utilizarea artileriei și a loviturilor aeriene pentru a viza pozițiile ucrainene din Severodonețk, dar lupta pentru orașul strategic continuă să se prelungească, informează Știrile PRO TV. Situația rămâne critică și în Harkov.

„Acum, armata rusă încearcă să adune forțe pentru a ataca din nou Harkovul. Am eliberat această regiune de ocupația rusă, dar ei vor să revină, iar acolo sunt peste un milion și jumătate de locuitori. Nikolaiev este bombardat constant, iar rușii vor să captureze și să distrugă complet Sloviansk. Erau 100.000 de locuitori acolo înainte de război”, a declarat Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei.

 

Rușii lovesc regiunea cu artileriea cu rază lungă de acțiune

 

Ucrainenii de pe frontul din Harkov spun că nu pot trece la contraofensivă fără arme mai grele, în condițiile în care rușii lovesc regiunea cu artileriea cu rază lungă de acțiune.

„Ei trag oriunde, în principal în obiecte civile, de parcă nu ar avea ochi să vadă unde trag. Cu adevărat oribil”, spune un soldat.

„Dacă săpăm noi un șanț, durează mai mult decât dacă atacăm inamicul și să le luăm tranșeele. Îi expulzăm și le luăm pozițiile, mergem mai departe, așa că îi rog să sape mai bine tranșeele, ca să avem mai puțină treabă atunci când le luăm pozițiile”, mai spune un alt soldat.

„De aici vizibilitatea este foarte bună, se vede totul, putem trage cu ușurință la 500-600 de metri, lovim inamicul mijloace de tragere antitanc”, susține un alt soldat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel