Lipsa itaminei D în organism reprezintă o amenințare serioasă pentru sănătate, a declarat un medic rus. Potrivit ei, această vitamină este necesară pentru menținerea oaselor și mușchilor persoane, precum și pentru buna funcționare a inimii, a memoriei și a sistemului imunitar.
Anterior, oamenii de știință de la Fundația Queen Elizabeth Hospital și Universitatea din East Anglia au descoperit şi ei că deficiența vitaminei D poate provoca decese din cauza infecției cu coronavirus.
În cadrul studiului, experții au determinat nivelul mediu al acestei vitamine la populația din 20 de țări europene. Ulterior, datele obşinute eu fost comparate cu statisticile de mortalitate din cauza Covid 19 din aceste state. S-a dovedit că cu cât nivelul vitaminei D este mai scăzut în țară, cu atât este mai mare mortalitatea din cauza COVID-19. În același timp, oamenii de știință au înregistrat un nivel deosebit de scăzut al acestui microelement în rândul populaţiei din Italia, Spania și Elveția. De asemenea, potrivit oamenilor de știință de la Northwestern University din Evanston (SUA) deficienţa de 15% de vitamina D în organism duce la probabilitatea de a dezvolta o formă severă de infecție cu coronavirus.
Consumul de vitamina D în timpul unei pandemii este deosebit de important, deoarece oamenii petrec mult timp în case și aproape că nu sunt expuși la lumina directă a soarelui, sursă a acestei substanțe, a declarat Departamentul de Sănătate din Marea Britanie. Potrivit experților britanici, pe lângă lumina solară, principalele surse ale acestui oligoelement sunt gălbenușurile de ou, carnea roșie și peștele gras.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News