Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Virgil Musta, despre al treilea val al pandemiei în România: În curând ne vom confruntă cu un număr și mai mare
WhatsApp
Medicul Virgil Musta, şeful secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Victor Babeş din Timişoara, a vorbit, luni seară, în emisiunea "Actualitatea cu Tudor Mușat" de la B1 TV despre al treilea val al pandemiei în România. Specialistul avertizează că în spital deja ajung mai mulți infectați cu COVID-19, iar în perioada următoare situația va deveni critică. 
virgil_musta_medic

"Avem experiența anului trecut, în momentul în care în Europa a început să apară  și să crească numărul de cazuri, la un interval de 2-3 săptămâni, au apărut și la noi și apoi au crescut. Același lucru se întâmplă și acu. Europa se confruntă cu un număr mare de cazuri. Foarte probabil că și noi urmăm calea Europei, din păcate, și în curând ne vom confruntă cu un număr și mai mare de cazuri. În Timișoara și în Timiș, din păcate, noi deja de două săptămâni simțim această creștere a numărului de cazuri și presiune pe sistemul de sănătate, astfel încât cu greu mai facem față cazurilor severe care necesită internare...Experiență anului trecut ne-a arătat că în momentul în care nu respectăm regulile ne vom confruntă cu o pandemiei. Am avut un prim val care a fost foarte bine ținut sub control, datorită regulilor stricte, Apoi a venit o relaxare. De fiecare dată când ne relaxăm se constată revigorarea infecției", a declarat medicul

Virgil Musta este de părere că un nou val de restricții ar putea ajută că România să treacă mai ușor peste noul val de infectări.  "Trebuie să comunicăm că toată lumea să înțeleagă riscurile la care suntem supuși. Cei care fac politicile de Sănătate Publică trebuie să găsească cele mai bune soluții pentru că pandemia să fie ținută sub control. Poate că pe de-o parte trebuie întețite ușor constrângerile, trebuie comunicat pentru că lumea să înțeleagă că nu e de joacă", a mai spus medicul. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel