Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Vijelii într-o mare parte a Europei. Vestul continentului e toropit de caniculă
WhatsApp
Sfârşitul de săptămână aduce vreme furtunoasă și într-o mare parte a Europei. Multe zone din Grecia au fost răvășite de vijelii, iar ministerul român de Externe a transmis o avertizare de călătorie, valabilă până luni.
Vijelii într-o mare parte a Europei. Vestul continentului e toropit de caniculă

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Grecia că autorităţile elene au emis o avertizare referitoare la deteriorarea rapidă a condiţiilor meteorologice, în intervalul 10 - 13 iunie, în zone din vestul, centrul şi nordul ţării. Conform Serviciului Naţional de Meteorologie EMY, în aceste zone se vor înregistra furtuni puternice, însoţite de precipitaţii abundente, grindină, descărcări electrice şi intensificări însemnate ale vântului, existând şi pericolul producerii de inundaţii.

Potrivit unui comunicat al MAE, autorităţile elene sfătuiesc populaţia să evite deplasările pe durata manifestării acestor fenomene, să asigure buna funcţionare a sistemelor de evacuare a apelor pluviale, să nu încerce traversarea torentelor produse ca urmare a precipitaţiilor abundente şi să evite utilizarea sau manipularea aparatelor/dispozitivelor de uz casnic pe durata manifestării fenomenelor meteo extreme, din cauza existenţei riscului de electrocutare.

 

Vestul continentului e toropit de caniculă

 

În schimb, vestul continentului e toropit de caniculă. Primul val de căldură extremă a debutat în Madrid, cu temperaturi de peste 40 de grade Celsius.

Vânzătorii de evantaie au făcut afaceri bune sâmbătă în orașul Sevilia, în sudul țării, în timp ce Spania a fost cuprinsă de cel mai cald val de căldură din perioada de dinaintea verii din ultimii 20 de ani, scrie Reuters.

Temperaturile au atins sâmbătă 40 de grade Celsius în valea Guadalquivir din Sevilla și în orașul vecin Cordoba, a anunțat biroul național de metereologie AEMET.

Temperaturile ar putea crește până la 42 C grade în valea Guadiana din Extremadura și în alte părți din sudul Spaniei în cursul zilei de sâmbătă, au declarat meteorologii.

Duminică, valul de căldură s-ar putea intensifica, deoarece temperaturile ar putea urca până la 43 de grade Celsius în unele părți din sudul Spaniei.

Un nor de aer cald venit dinspre Africa de Nord a făcut ca temperaturile să crească vertiginos, au declarat meteorologii AEMET, iar valul de căldură sufocant ar putea dura în cea mai mare parte a Spaniei până la 15 iunie, cu șase zile înainte de începerea oficială a verii, pe 21 iunie.

Meteorologii au prezis vânturi puternice și furtuni în unele părți ale Spaniei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel