Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
„Vii să lucrezi în străinătate și îți găsești moartea”. Autobuz cu 40 de muncitori sezonieri, accident cumplit în Spania: Pentru o femeie a fost ultima călătorie
WhatsApp
Un autobuz cu 41 de muncitori sezonieri s-a prăbușit, pe 1 mai, pe drumul care leagă San Juan del Puerto de sensul giratoriu de la ieșirea din Almonte în Spania. O femeie, în vârstă de 40 de ani a murit și a lăsat în urmă trei copii. 
„Vii să lucrezi în străinătate și îți găsești moartea”. Autobuz cu 40 de muncitori sezonieri, accident cumplit în Spania: Pentru o femeie a fost ultima călătorie. FOTO: captură video elpais.com

S. s-a urcat într-un autobuz pentru a merge la cules căpșuni, însă aceea avea să îi fie ultima ei călătorie. La 06:25 dimineața, și-a pierdut viața când mergea împreună cu alți 40 de colegi muncitori sezonieri să culeagă căpșunile din San Juan del Puerto, în provincia Huelva.

2. -imagine fara descriere- (vii-sa-lucrezi-in-strainatate-si-iti-gasesti-moartea--autobuz-cu-40-de-muncitori-sezonieri--accident-cumplit-in-spania-pentru-o-femeie-a-fost-ultima-calatorie-2.jpg)

SURSA FOTO: captură video elpais.com

„Un amestec de oboseală, nervi și șoc domină starea de spirit a celor 22 de lucrători sezonieri care au fost răniți ușor și care au fost externați astăzi din spitale. Niciunul dintre ei nu este în măsură să vorbească și acum încearcă să asimileze ceea ce s-a întâmplat”, explică Charo Miranda, coordonatorul Crucii Roșii din Huelva. „Sunt în doliu și foarte tulburați”, adaugă Miranda. „De acum încolo li se va acorda sprijin emoțional și, în funcție de evoluția lor, li se va oferi suport psihologic și urmărire adecvată circumstanțelor lor”, adaugă ea.

„Lucram toată luna, mă plăteau doar 16 zile”. Abuzurile asupra muncitorilor din fermele de căpșuni din Spania: „Toată lumea profită de situația noastră”

 

Trei dintre pasageri, în stare gravă

 

3. -imagine fara descriere- (vii-sa-lucrezi-in-strainatate-si-iti-gasesti-moartea--autobuz-cu-40-de-muncitori-sezonieri--accident-cumplit-in-spania-pentru-o-femeie-a-fost-ultima-calatorie-3.jpg)

SURSA FOTO: captură video elpais.com

Din cei 40 de răniți, nouă sunt încă internați în diferite spitale din Huelva și Sevilla. Trei dintre ei sunt în stare foarte gravă, dar stabili, potrivit declarației Departamentului de Sănătate al Junta de Andalucía. Toți vor primi asistența medicală de care au nevoie pentru că este acoperită de Asigurările Sociale și vor primi și remunerația care le corespunde pentru concediu medical. 

Compania la care muncea lucrătoarea sezonieră care și-a pierdut viața a acoperit toate costurile de repatriere. Cooperativa agricolă este una dintre cele mai mari din provincia Huelva, unde cultivă peste 500 de hectare de fructe roșii și are 4.300 de angajați.

 

„Este o tragedie să vii să lucrezi în străinătate și să îți găsești moartea”

 

4. -imagine fara descriere- (vii-sa-lucrezi-in-strainatate-si-iti-gasesti-moartea--autobuz-cu-40-de-muncitori-sezonieri--accident-cumplit-in-spania-pentru-o-femeie-a-fost-ultima-calatorie-4.jpg)

SURSA FOTO: captură video elpais.com

S. avea 40 de ani și lasă trei copii în țara ei. A fost a patra sa campanie de căpșuni la Huelva. 

„Este o tragedie să vii să lucrezi în străinătate și să îți găsești moartea”. Aceasta și alte expresii similare sunt cele pe care locuitorii din Almonte și San Juan del Puerto le pronunță atunci când sunt întrebați despre accidentul de autobuz. 

Garda Civilă continuă să cerceteze motivele pentru care șoferul - care este unul dintre răniți - ar fi putut pierde controlul vehiculului. Ceața foarte deasă care a acoperit drumul care leagă San Juan del Puerto de sensul giratoriu de la ieșirea din Almonte, unde autobuzul s-a prăbușit înainte de zori, este principala ipoteză luată în considerare.

5. -imagine fara descriere- (vii-sa-lucrezi-in-strainatate-si-iti-gasesti-moartea--autobuz-cu-40-de-muncitori-sezonieri--accident-cumplit-in-spania-pentru-o-femeie-a-fost-ultima-calatorie-5.jpg)

SURSA FOTO: captură video elpais.com

S., la fel ca cei 40 de colegi care au supraviețuit accidentului, tocmai ce s-au alăturat campaniei cu mai puțin de o lună în urmă. Din 12 aprilie, făcea zilnic naveta de 40 de kilometri până la câmpul de căpșuni. Luni, S. nu a putut termina acel traseu. A fost ultima ei călătorie.

 

*******************************************************************************************

Abuzurile la care sunt supuși muncitorii români în Spania

 

Pe câmpurile din Spania lucrează foarte mulți români. Despre condițiile grele de muncă și abuzurile la care sunt supuși, StiriDiaspora.ro a scris în repetate rânduri. 

Câteva dintre articolele despre situația din Spania le puteți accesa mai jos:

„Abuz continuu”. Familie de români, condamnată la peste jumătate de secol de închisoare pentru exploatarea conaționalilor, în Spania

Spania. Muncitori români, exploatați pe câmpurile agricole: Mutați dintr-un loc în altul pentru a nu fi localizați

O rețea de exploatare a muncitorilor migranți, desființată în sudul Spaniei. 43 de persoane, arestate

Spania. 18 muncitori români i-au reclamat pe angajatori, tată și fiu: Ce s-a întâmplat după ce i-au chemat la cules usturoiul


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel